• ‘Hé Scheids!’ een veel gehoorde kreet in het dagelijkse amateurvoetbal. Het leiden van wedstrijden voor een verenigingsscheidsrechter is niet altijd even makkelijk. De beslissingen van een scheidsrechter worden vaak in twijfel getrokken door een ieder die naar de wedstrijd kijkt of eraan deelneemt. Je moet als scheidsrechters dus sterk in je schoenen staan. Uitstraling, persoonlijkheid, eerlijkheid, maar ook zeker ‘Respect’ zijn een paar termen die het imago van een scheidsrechter beschrijven.

  Plezier moet echter voorop staan bij het leiden van een wedstrijd en daar kan de scheidsrechters niet alleen aan mee werken. Ook een scheidsrechter kan fouten maken, en dan is het aan ‘ons’ hoe gaan we daar mee om. Dit betekent dat Respect voor een scheidsrechter een gewoonte moet worden binnen ZWB. Het bestuur en kader van ZWB moeten hier garant voor staan. Waarden en normen moeten voor een speler bekend zijn. Een speler moet weten dat ze respect hebben voor de scheidsrechter en diegene die dat niet hebben moeten we hierop durven aanspreken.

   

  Het leiden van wedstrijden door een scheidsrechter is ook een sport waar net als voetballers een top in te halen is. ZWB telt op dit moment ongeveer 470 leden en 24 teams in competitie. Hierdoor worden verenigingsscheidsrechters van grote betekenis en onmisbaar voor de vereniging. Toch wordt deze groep vrijwilligers vaak vergeten binnen een vereniging en zijn er altijd punten die verbeterd kunnen worden. Ons scheidsrechtersbeleid is opgesteld om alles wat met onze verenigingsscheidsrechters te maken heeft te optimaliseren. Het moet binnen ZWB een ‘begrip’ blijven dat de verenigingsscheidsrechters plezier hebben in het leiden van wedstrijden bij onze vereniging. Hiernaast moeten de verenigingsscheidsrechters een duidelijke plaats houden in de totale verenigingsorganisatie.

  Dit scheidsrechtersbeleid beschrijft hoe het bij vv ZWB geregeld is en hoe we eventueel verbetering kunnen toepassen. De planning is om het scheidsrechtersbeleid voor het jaar 2022/2023 aan het einde van het seizoen te evalueren en waar nodig aanpassingen door te voeren.

  Het bestuur

  vv Zinkwegse Boys

   

  Download hier het gehele arbitrageplan

   

  Download hier de Escalatieladder