• Iedere beoefenaar van het edele schaakspel weet, dat aanvallen zonder een goede verdediging zal leiden tot de val van de koning. Schaakmat.
    Ook bij voetbal geldt deze wet. Dat ondervond Zinkwegse Boys zaterdag op bezoek bij 's Gravendeel. Met name in het eerste kwartier na de rust lieten de bezoekers zien gelijkwaardig te kunnen zijn aan de tegenstander. De vóór de rust opgelopen achterstand (Door 's Gravendeel-spits Dejan Bislimi in de 10e minuut, die alleen voor keeper Stephan van Lierop geen fout maakte en door Dejan's ploeggenoot Maurits Kuiper die in de 41e minuut een vrije schop van net buiten de zestien wel erg gemakkelijk langs het verkeerd neergezette muurtje van ZWB kon schuiven!) werd weggewerkt door Kevin Brasser, die attent reageerde op een prachtige assist van Matthew Verheul vanaf de linker vleugel (50e minuut) en door Justin de Lange (60e minuut), wederom na goed voorbereidend werk van de in de rust door trainer Peter van Dam ingebrachte Matthew Verheul. De hoop van de meegereisde trouwe Zinkweg-fans werd echter 5 minuten na de gelijkmaker de grond ingeboord door een letterlijk slippertje van Stephan van Lierop (hij gleed uit bij het uitkomen), waardoor Zoey Hoogwerf wel erg eenvoudig kon in kon koppen. (3-2)
    Zinkwegse Boys ging vervolgens weer op zoek naar de gelijkmaker, maar deed dit te gehaast en daardoor te slordig. Deze slordigheid leidde in de 72e minuut tot de nekslag voor de Oud-Beijerlanders: onnodig balverlies op het middenveld met teveel spelers vóór de bal werd hen noodlottig. Zoey Hoogwerf maakte wederom geen fout: 4-2. Het verzet was gebroken. Dat het door Dejan Bislimi in de 83e minuut (via een voet van verdediger Bas Koelemeijer) nog 5-2 werd en in de 90e minuut door dezelfde Dejan Bislimi zelfs 6-2 is slechts van belang voor de statistieken, evenals de rode kaart (2×geel) voor Mike Fiere van ZWB in de 88e minuut.
    Conclusie: Zinkweg-trainer Peter van Dam en assistent Henk Reedijk zullen er deze week een hele kluif aan hebben om de Boys weer op het goede spoor te krijgen!
    's Gravendeel stijgt op de ranglijst na een matige seizoenstart, maar toont duidelijke ambities naar boven.