• ZWB JO17-1 wint Runners Up Cup Hoeksche Waard Bokaal

  21 jun 2022
 • Dankzij een tweede plaats in de poule fase plaatste ZWB zich voor de finale. Er werd in die fase alleen verloren van de tegenstander in de finale: vv ’s Gravendeel. Niet gek als je bedenkt dat ’s Gravendeel een klasse hoger voetbalt. Een week voor de finale werd ook tijdens de Boerenbokaal verloren.

  Maar dit alles motiveerde de ploeg gelukkig alleen maar.

  De finale werd gespeeld op het sportpark van NSVV, waar het druk was door alle finales die hier gespeeld werden. Overigens was alles keurig geregeld, compliment voor de organisatie.

  Op veld vier werd onder toeziend oog van vele toeschouwers om half vier onder de brandende zon afgetrapt. Zinkwegse Boys begon gelijk goed en fel aan de wedstrijd. Zo goed dat de mannen al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen na een schitterende aanval waaruit Alex kon scoren. Van achteruit hield Zinkweg alles goed onder controle. Echt grote kansen waren er niet aan beide kanten. Toch was het vv ’s Gravendeel dat in de eerste toch langszij kwam na een ongelukkig moment aan Zinkweg zijde. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht om even af te koelen.

  Zinkweg kwam het beste uit de rust want wederom kwamen onze mannen ditmaal via Senna op voorsprong. Op en naast het veld ontstond er wat meer onrust, met name richting het goed leidende (neutrale) arbitrale trio. Dit leidde ertoe dat de scheidsrechter na het uitdelen van een rode kaart en de commotie die daarbij ontstond het duel tijdelijk besloot te staken. Aan de kant dachten de ouders/supporters van Zinkwegse Boys dat dit het einde van de wedstrijd was en de kampioenen al gekroond konden worden. Maar het restant van de wedstrijd moest toch echt worden uitgespeeld. Met een mannetje meer kregen we nog een grote kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar helaas ging de bal net naast. Daardoor bleef het tot de laatste minuut nog spannend maar met een enorme werklust werd de overwinning over de streep getrokken en kon er gefeest worden.

  Complimenten voor het team en de begeleiding die zich niet hebben laten gek maken en met een geweldige teamprestatie de Cup in ontvangst nemen.


  Redactie:

  Ook ZWB JO15-1 en JO12-1 bereikten de finale van de Runners Up Cup's voor JO15 resp. JO12. Helaas verloren beide teams de spannende finales net met één doelpunt verschil. Desondanks een knappe prestatie ook van de spelers en begleiders van deze teams! Zinkwegse Boys is door de teams goed vertegenwoordigd op deze finale dag!