• Na 2 goede oefenwedstrijden (1-7 winst bij ZBVH, en 6-1 winst van SHO) waren de verwachtingen hoog gespannen bij de aanhang, trainers en spelers, en had iedereen veel zin in de 1e competitiewedstrijd, thuis tegen NSVV JO12-1. Er hing weer een ouderwets lekkere voetbalsfeer op de Beijerse Polder, de mist hing nog over de velden. Onze leeftijdsgenoten van de JO12-3 gaven in de wedstrijd voor ons even het goede voorbeeld hoe je van NSVV wint, tegen een beginnend meidenteam van NSVV werd het 14-0. Het zonnetje begon langzaam door de wolken heen te breken, er stond nauwelijks wind, ideale voetbalomstandigheden.

    Even leek het erop of wij de 14-0 uitslag ook konden halen, want Kris schoot binnen een minuut spelen van dichtbij door een paar benen al de 1-0 binnen. En een paar minuten later wist hij ook de 2-0 in de hoek te schuiven. Het was al snel duidelijk dat we voetballend beter waren dan NSVV. Door onze nieuw veldbezetting komen we ook steeds beter aan voetballen toe en veelvuldig ging de bal van Kyano op rechts, via onze spelverdeler en laatste man Desley, naar onze spelmaker op links Jens, die hem dan weer doorspeelde naar Jurre of Kris en zo werden er vele mooie combinaties opgezet. NSVV werd vaak van het kastje naar de muur getikt en een paar Numansdorpse spelers begonnen zelfs een beetje gefrustreerd te raken, waarbij Fabian en Kris het een keer moesten ontgelden met tackles van achteren. De scheidsrechter van dienst, ex-voorzitter Stephen Steijger (in vol zwart scheidsrechters ornaat), zat er kort op en moest enkele spelers vermanend toespreken. Fabian gaf het enige juist antwoord op de overtreding op hem, hij werd diep gestuurd en knalde van dichtbij in de korte bovenhoek, 3-0. In het 2e kwart gingen we weer verder met uitstekend combinatiespel spelen. Hoewel we nog enkele goede kansen mistten wist Kris zijn 3e de 4-0 te maken, en wist Mette met een bekeken schuiver de 5-0 te maken.

    In de rust gaven de trainers complimenten aan de spelers voor het vertoonde spel, en hamerden we erop om niet mee te gaan in het soms ruwe spel van de tegenstander, en gewoon te blijven voetballen. Toch leken we de 2e helft een beetje van slag, of liep het gewoon wat minder. Jurre vocht verbeten duels uit op rechtsbuiten met een felle verdediger. Siem heerste op het middenveld en Luca ging even op laatste man om Desley te vervangen. Lars, die in de 1e helft alleen 2 terugspeelballen had gekregen, kreeg in de 2e helft een paar schoten op doel, die hij uitstekend pareerde. Siem bekroonde zijn wedstrijd met een goal, vanaf 8 meter recht voor de goal knalde hij goed in de hoek, 6-0. Toen Desley er weer in kwam ging Luca op linksbuiten en na een één-twee met Siem wist hij de 7-0 eindstand op het 'bord' te zetten.

    Conclusie:
    Een uitstekende seizoensstart met 3 ruime overwinningen en vooral beter (samen) spel. Op naar GOZ komende zaterdag.