• Gezien de stand op de ranglijst was de wedstrijd Zinkwegse Boys tegen Fortuna-Be Quick voor beide teams van essentieel belang. Fortuna vocht tegen directe degradatie, terwijl ZWB de punten nodig had om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen.

    De omstandigheden op sportpark 'De Beijerse Polder' waren optimaal voor een mooie middag. In het van beide kanten nerveuze begin was ZWB sterker in het combineren. Al in de 6e minuut was er een kans voor Zinkwegspits Rens Burgwal, maar diens schot ging net langs de kruising. En niet veel later, in de 18e minuut, schoot, na een mooie individuele actie, Niels Nederlof op de paal. Fortuna Be Quick liet in deze fase weinig zien. Er werd angstig verdedigd, de passing was slordig en er werd aanvallend niets gecreƫerd. Aan de andere kant kreeg, in de 20e minuut, Zinkwegse Boys weer een grote kans: Rens Burgwal brak door, omspeelde de keeper, maar een verdediger kon ternauwernood de openingstreffer voorkomen. Fortuna Be Quick kwam slechts incidenteel over de middellijn, maar in de 33e minuut kregen ze toch een kans. Het harde schot belandde, tot opluchting van de vele supporters van Zinkwegse Boys in het zijnet. In de 38e minuut was het de ploeg van trainer Peter van Dam en assistent Henk Reedijk die de score opende: Kevin Brasser bediende Marnix de Koning. Deze schoot met scherp: de verdiende 1-0 voor ZWB was een feit. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

    Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zinkwegse Boys voetbalde degelijk, maar soms wat te voorzichtig, zodat het tot de 56e minuut duurde voordat de uitstekende keeper Fortuna Be Quick weer moest excelleren op een inzet van Mees Lebbink. Halverwege de tweede helft begon Fortuna Be Quick een wanhoopsoffensief zonder echt gevaarlijk te worden. Met als enige wapenfeiten een venijnige schot van zo'n 20 meter (59e minuut), welke door Zinkweg-keeper Arne de Jong in de 59e minuut uitstekend werd gekeerd en een lepe schuiver richting verste hoek in de 63e minuut, welke evenmin de betrouwbare sluitpost van de thuisploeg kon verrassen. ZWB liet aanvallend echter ook te weinig zien. Telkens was de eindpass net niet op maat of de afronding te gehaast en slordig. Hierdoor kon Fortuna Be Quick blijven hopen op de gelijkmaker. De verdediging van ZWB met captain Bas Koelemeijer en de immer rustige Niels Nederlof gaven geen krimp. Op het middenveld heerste Kevin Brasser, die in de 90e minuut de wedstrijd definitief besliste: hij tikte op een assist op maat van de op snelheid aan zijn belager ontsnapte Jort van Gilst feilloos binnen: 2-0. Niet veel later floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Ruud Rolandus Boers voor het einde.

    Conclusie: De winst was verdiend voor het nu definitief volgend jaar weer in de vierde klasse terugkerende Zinkwegse Boys. De 'Man of the match' was zonder twijfel de onvermoeibare, vrijwel foutloze en scorende Kevin Brasser.

    Ype

    (foto: Sander Schilperoort, zie: https://myalbum.com/album/NgVzWn5KMhd3/ voor alle foto's)_