• ZWB en buurtschap trekken op met de campagne “AAN in het donker”

  26 nov 2021
 • Gisterenavond werden circa 50 jeugdleden Zinkwegse Boys voorafgaand aan de training op woensdagavond opgevangen voor een check van de fietsverlichting en tips voor veilig fietsen.

  Gisteren trokken Stephen Steijger en Erik Wijma, lid, jeugdtrainer en tevens buurman namens het buurtschap -samen op om jeugdleden van de bovenbouw op te vangen.

  De avond was een vervolg op de eerdere actie in maart met wethouder Harry van Waveren. Wie het licht aan had kreeg een complimentje. Voor wie het was vergeten of van wie het licht kapot was, werden doorverwezen voor reparatie in de bestelbus van Fietsned op het parkeerterrein. Dat bleek niet voor niets want bij jeugdleden waarbij de verlichting kapot was of mensen uit het buurtschap. Met name het JO17-1 bleek hofleverancier voor reaparies. Er werden verder 50 zij-wiel reflectoren uitgedeeld aan de vier teams van de bovenbouw.

  Zinkwegse Boys wordt ondersteund in het ambassadeurschap verkeerveiligheid door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard.

  Voetbalvereniging Zinkwegse Boys wil haar steentje daarin bijdragen in de lokale leefbaarheid en is ambassadeur verkeersveiligheid geworden. Stephen Steijger voorzitter Zinkwegse Boys: “Wij zijn een grote vereniging en van en naar het sporten zijn onze leden op de weg. We willen dat ze veilig aankomen bij ons en daarna ook weer thuis. We vragen de leden daarom te letten op veiligheid onderweg. Dus niet rijden met een biertje, niet appen in het verkeer en op de fiets je licht aan.

  Op dit moment komen vooral de jeugdleden nog naar het veld. Veel van die jongens en meisjes komen op de fiets. Het is belangrijk dat ze veilig onderweg zijn. Niet met z’n drieën naast elkaar op de dijk en hun licht aan doen. Met deze actie wijzen we hen daar op”, zegt de voorzitter.