• Na het debacle van dinsdag (verlies tegen Bolnes) hadden de Boys van de Beijerse Polder wat goed te maken. Dat deden ze, en hoe!
  Al vanaf het begin speelde het team van Zinkwegse Boys goed voetbal.
  Trainersduo Peter van Dam en assistent Henk Reedijk had gekozen voor een 3-5-2 opstelling, waardoor de gasten werden vastgezet op de eigen helft. Alleen lange ballen van achteruit konden voor gevaar zorgen, maar achterin stonden Bas Koelemeijer, Mitchel Dirkx en Julian Berkenbosch weer als rotsen in de branding.
  En wanneer er toch een kansje kwam stond daar steeds de goed keepende Stephan van Lierop.
  In de 7e minuut was het al bijna raak voor de Zinkwegse Boys: een slimme vrije schop van spits Simon van Rheeden bracht Rens Burgwal in stelling, maar de lat stond de openingstreffer in de weg. Twee minuten later was het wel raak: spits Simon van Rheeden kapt in de zestien drie man (!) van de Zuid-Beijerlanders uit en schiet beheerst binnen.
  Daarna volgden de kansen elkaar in rap tempo op, maar pas in de 25e minuut was het weer Simon van Rheeden, die na een uitbraak van Rens Burgwal diens voorzet simpel intikt. 2-0.
  ZBVH probeerde wel wat terug te doen, met name de rechtsbuiten bezorgde de defensie van de gastheren nog wel wat hoofdbrekens. Maar het was Otman Fertoute, bij de Zinkweg bezig aan zijn tweede jeugd, die met een bekeken schot het verzet van de gasten brak: 3-0.
  Vlak voor rust, in de 40e minuut, werd het zelfs nog 4-0, toen door goed storen op het middenveld Rens Burgwal vrij door kon lopen op rechts. Hij bediende goaltjesdief Simon van Rheeden op maat voor diens hattrick: 4-0.
  Toen de bezoekers niet lang daarna een kansje over het doel gekopt zagen gingen de koppies pas echt hangen.
  Het begin van de tweede helft was wat rommelig. De wedstrijd was feitelijk beslist, maar de bezoekers deden toch verwoede pogingen om er wat meer grip op te krijgen. In de 61e minuut werd de prijzenswaardige inzet van de Zuid-Beijerlanders beloond met een treffer voor de eer: een vrije trap van links belandde tot ieders verbazing over de keeper van de Zinkweg in één keer in de verste hoek.
  Daarop zette de thuisploeg nog even aan. Een werkelijk sublieme doorspeelbal van Otman Fertoute zette Rens Burgwal in de 63e minuut vrij voor de ongelukkige goalie van de gasten: 5-1.
  Het laatste deel van de wedstrijd werd door Zinkwegse Boys rustig uitgevoetbald. Toch werd het nog 6-1: wederom was het de uitblinkende Otman Fertoute die nu Simon van Rheeden met een prachtige pass vrij voor de keeper van de tegenstander zette. Deze rondde keurig af, zoals te verwachten van een spits van zijn kaliber: 6-1.
  Conclusie: Een heerlijke en ook sportieve derby, die uitstekend (!) werd geleid door scheidsrechter Remko Roest. Chapeau!
  'Man of the match' was Otman Fertoute, maar de keuze voor hem was lastig, gezien de 4 goals van Simon van Rheeden en het goede spel van het collectief.
  Ype.