• (foto: Frank Dijkman)

  Op een zonovergoten sportpark 'De Kreek' in Nieuw-Beijerland werd zaterdag de streekderby NBSVV-Zinkwegse Boys gespeeld. Beide ploegen hadden de punten nog hard nodig: NBSVV stond nog in de degradatie-gevarenzone terwijl Zinkwegse Boys nog volop meedeed voor de titel.
  Een grote schare supporters was meegereisd om de bezoekers aan te moedigen, hetgeen de sfeer zeker ten goede kwam. Wellicht ook doordat de onderlinge verhouding verre van vijandig is.
  De wedstrijd begon goed voor Zinkwegse Boys: al na 3 minuten werd het 0-1 door Mees Lebbink, die een perfecte voorzet van links van Rens Burgwal, welke na een prachtige combinatie vrij kon opstomen naar de achterlijn, prima afrondde. Daarna kwamen de ‘Krekels’ beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden.
  Het vertoonde spel was in de rest van de eerste helft van beide zijden niet geweldig. Het was net of beide partijen waren geschrokken van de snelle goal. ZWB was wat feller in de onderlinge duels, maar mede door de storende aanwezigheid van de scheidsrechter kwam de wedstrijd nooit echt op gang.
  Vlak voor de rust werd het toch nog 0-2 voor de bezoekers. Simon van Rheeden, de hele wedstrijd strak bewaakt, kreeg een paar centimeter de ruimte om te schieten; de ongelukkige keeper Kevin Vermaat kreeg op zijn inzet het leer niet onder controle, waarop Rens Burgwal er als de kippen bij was om het vonnis te voltrekken.
  In de tweede helft trokken de mannen van de sympathieke NBSVV-coach Mark Smeding ten strijde om tot een beter resultaat te komen. Maar Zinkwegse Boys bood goed weerstand en er kwamen, vooral door het degelijke optreden van defensiechef Bas Koelemeijer, geen echte kansen meer. Aan de andere kant gebeurde ook weinig meer. De rode kaart voor Dylan van den Berg van NBSVV na een overtreding op de rand van de zestien in de slotfase was zwaar overdreven en absoluut niet passend bij een zeer sportief duel. Dat bleek ook uit het feit, dat na de wedstrijd alle spelers van beide ploegen gezamenlijk, gezellig met elkaar, achter de kantine in het zonnetje stonden na te praten met een drankje. Als voetbalvrienden. En van dat beeld word ik heel erg vrolijk!
  ‘Man of the Match’ bij ZWB: Bas Koelemeijer, vanwege zijn degelijke spel, goede passing en leiderschap in de defensie van de bezoekers. Ook de jeugdige invallers Jaap Hempel en Sander den Boer lieten een uitstekende indruk achter: Wanneer een elftal na een paar wissels gelijkwaardig blijft is er sprake van een geweldig totaal-team!
  Bij NBSVV vond ik Dylan van den Berg sterk spelen, en gun hem de titel ‘man of the match’ mede als steun na zijn onterechte rode kaart.

  Ype