• Zinkwegse Boys vraagt weer extra aandacht voor veilig fietsen

  12 okt 2021
 • “Hé Stephen, we moeten weer een bericht plaatsen over veilig fietsen, ik zag van de week een groep kinderen rondom 12 jaar zonder voor- of achterlicht”, aldus Mike Fiere, aanvoerder van ZWB 1 na afloop van de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag.

  In navolging op onze actie afgelopen maart, vragen we vanuit het bestuur weer aandacht aan spelers en ouders om fietsverlichting in orde te maken en fietsverlichting consequent aan te zetten Afgelopen week hebben we hierop al meerdere jeugdspelers al op aangesproken. We hebben weer een half jaar een donkere periode voor de deur en het leek ons goed om dit nog eens extra te benadrukken via dit bericht, zeker na de melding van de aanvoerder van ons vlaggenschip. Hoe betrokken is dat?

  Ambassadeur Verkeersveiligheid

  In Zuid-Holland zijn elke dag gemiddeld 16 mensen slachtoffer van een verkeersongeval. Dit kan gaan om klein letsel, maar helaas komen sommigen van hen ook te overlijden. De aanpak Maak een punt van nul heeft als doelstelling dat er geen slachtoffers meer vallen in het verkeer.

  ZWB wil haar steentje daarin bijdragen en is ambassadeur verkeersveiligheid geworden. Stephen Steijger voorzitter Zinkwegse Boys: “Wij zijn een grote vereniging en van en naar het sporten zijn onze leden op de weg. We willen dat ze veilig aankomen bij ons en daarna ook weer thuis. We vragen de leden daarom te letten op veiligheid onderweg. Dus niet appen in het verkeer en op de fiets je licht aan. We doen ook een beroep op de omgeving: wees je bewust van de fietsers op de dijk. Zet je auto op de inrit als het smal is en hou je zelf ook aan de snelheid. Op dit moment komen vooral de jeugdleden nog naar het veld. Veel van die jongens en meisjes komen op de fiets. Het is belangrijk dat ze veilig onderweg zijn. Niet met z’n drieën naast elkaar op de dijk en hun licht aan doen. Met deze actie wijzen we hen daar op”, zegt de voorzitter.

  Zinkwegse Boys wordt ondersteund in het ambassadeurschap verkeerveiligheid door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard.

  Alleen samen kunnen we het verkeer echt veiliger maken.”