• Zaterdag was de eerste echte test voor de Zinkwegse Boys: de competitiewedstrijd tegen Transvalia uit Rotterdam Zuid.

  Zonder een aantal geblesseerden begonnen de boys goed aan de wedstrijd. Helaas viel Rens Burgwal al na 5 minuten uit met een knieblessure. Hij werd vervangen door de jonge Julian Berkenbosch.

  De Boys lieten zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. Een goed schot van Mike Fiere werd niet lang daarna uitstekend gestopt door de keeper van Transvalia.

  De Zinkweg bleef drukken. Toch was het kort daarna billenknijpen toen de spits van de Rotterdammers de bal op de kruising schoot. Transvalia bleek gevaarlijk in de omschakeling: snelle buitenspelers maakten het onze jongens knap moeilijk.

  In de 21 minuut kwam Marnix de Koning een teenlengte tekort op een goede voorzet van Simon van Rheeden.

  De Boys kregen steeds meer kansen en er volgde in de 24e minuut een afgedwongen penalty, die goed werd ingeschoten door Simon van Rheeden: 1-0. Bij Transvalia werd steeds de diepe bal gegeven op de razend snelle linksbuiten, die keeper Stefan van Lierop tot een paar goede reddingen dwong. Waarbij de redding na een half uur van grote klasse was. In de 34e minuut, na prachtig werk van Mike Fiere, creëerde  Simon van Rheeden net genoeg ruimte om vernietigend uit te halen: 2-0. Niet veel later, in de 40e minuut, tikte Julian Berkenbosch uit een corner de bal net over.

  Er volgde nog een grote kans in de 44e minuut, maar Marnix de Koning kwam net te kort op een goede voorzet van Simon van Rheeden. Conclusie: Voor de rust was Zinkwegse Boys de betere ploeg en had het zichzelf daar nog meer voor moeten belonen.

  In de 6e minuut na rust raakte Mike Fiere geblesseerd: een elleboog raakte hem net onder het middenrif, waardoor hij weinig lucht meer had. Hij probeerde het vol te houden, maar moest uiteindelijk in de 73e minuut toch worden gewisseld. Een aderlating voor onze boys, hetgeen het uiterste vergde van het legertje stand-ins, die onze kleuren moesten verdedigen. Vooral toen Transvalia in de 61e minuut terugkwam in de wedstrijd: 2-1, na een combinatie over links die goed werd afgemaakt. In de 70e minuut ging een corner van Transvalia net voor langs. Een goede  uitval van de Boys liep daarna helaas dood. De frustratie over het niet gelijk kunnen maken eiste zijn tol: de spelers van Transvalia praatten te veel, hetgeen resulteerde in een aantal gele kaarten, uitgedeeld door de goed  leidende scheidsrechter van dienst.

  Julian Berkenbosch werd in de 85e minuut gewisseld. Even daarna schiet Simon van Rheeden uit de draai helaas net over.

  Het bleef tot de laatste minuut spannend, maar Zinkweg pakte, ondanks de mindere tweede helft, toch de drie punten!

  Stefan van Lierop was wat mij betreft ‘man of de match’, met Julian Berkenbosch als ‘runner up’!