• De Zinkwegse boys speelden hun eerste thuiswedstrijd op het gloednieuwe kunstgrasveld tegen WCR. Het begin verliep ondanks het door het droge weer wat stroeve kunstgras in een hoog tempo. WCR kreeg een goede kans in de 10e minuut, maar Stephan van Lierop kwam goed zijn doel uit. De boys waren in de eerste helft nog wat te afwachtend en verzuimden de individuele duels te winnen. Dat resulteerde in kansen voor WCR: In de 12e minuut werd corner van WCR nog net naast gekopt. In de 21e minuut was wel raak: WCR opende uit een vrije schop van net buiten het strafschopgebied de score, waarbij de communicatie tussen de spelers en de muur van de Zinkwegse Boys niet goed was: de bal verdween, niet eens erg hard, laag in de verre hoek. De Boys werden daarna wel een beetje wakker en gingen de schouders eronder zetten. Gevolg: In de 30e minuut een grote kans voor Simon van Rheeden, deze schoot echter te zacht in de handen van de keeper. Goed ingrijpen van Bas Koelemeijer voorkwam in de 32e minuut de 0-2: de keeper was reeds gepasseerd, maar de ‘rots-in-de-branding’ van Zinkwegse Boys redde op de doellijn. Toch kwam in de laatste fase van de eerste helft de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Daardoor kregen de Boys steeds meer kansen, waaronder een inzet van Simon van Rheeden in de 42e minuut, welke door de keeper van WCR nog maar net over het doel kon worden getikt. De rust ging in met een 0-1 achterstand voor de Beijerse Polder-ploeg.

Na de rust gingen de Boys met nog meer inzet spelen. Alsof de gêne in de rust door trainer Peter van Dam helemaal was weggenomen. Dit resulteerde in een veel beter en steviger voetballend Zinkweg, maar helaas ook in een gele kaart, gegeven door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter van dienst: Dhr. Jordy Kaptein.
    In de 18e minuut van de tweede helft moest de keeper van WCR gewisseld worden na een ongelukkige botsing. De sfeer werd wat grimmiger. In de 21e minuut kreeg een speler van WCR de rode kaart wegens natrappen. De Zinkweg drong aan en de gelijkmaker was slechts een kwestie van tijd. Een schot van Mike Fiere in de 31e minuut ging net naast en in de 38e minuut nog éen net over. Uiteindelijk werd de strijdlust van de thuisploeg beloond door, in de 45e minuut, een prima ingekopt doelpunt van Justin de Lange uit een goede voorzet van Mitchel Dirkx 1-1. En juist toen de iets minder harde supporterskern (Die is er alleen bij thuiswedstrijden, de echte harde kern is er ook bij uitwedstrijden) hun glaasje bier wilde heffen op het toch nog bereikte gelijke spel, kopte de ‘man of the match’ een echte ‘driepunter’ in de touwen... In blessuretijd 2-1: Mike Fiere kwam met een uiterste krachtsinspanning voor zijn man en bezorgde zijn ploeg de verdiende winst met een kopbal na een prachtige voorzet van Rens Burgwal van links.

Uiteindelijk werd de inzet van het team beloond met 3 punten. Volgende week gaan we op bezoek, aan de overkant van het Spui, naar v.v. Simonshaven.