• Verslag invaltrainer Martin:

  Tot verrassing van velen was op deze zaterdag aan de begin van de vakantie een bekerwedstrijd ingepland door de KNVB voor de JO13-1. Een lastige uitwedstrijd leek het te worden. Niet vanwege de reis, want we speelden uit op het kunstgras van plaatsgenoot OSV Oud-Beijerland, maar vanwege de verwachte tegenstand. OSV speelt immers in de 2e klasse en wij zijn vanuit de 4e klasse nog maar net in de 3e klasse actief.

  Vanwege vakantie en blessures werden trainer Arjan, en spelers Rutger, Daan en Niels gemist. Gelukkig waren Ilyas, Jelte (die overigens de JO13 leeftijd heeft) en Kris (JO12 speler die voor het eerst op een heel veld speelde) bereid in te vallen en hielp de vader van Kris Pieter in de coaching. Vooraf was er even overleg tussen de trainers onderling en de scheidsrechter. Er bleken eigenlijk aparte regels te zijn m.b.t. het wisselen, maximaal 3 wissels. Heel raar, en onwenselijk concludeerden de trainers van beide kanten, en ook scheidsrechter Jasper Kimmel (de perfecte scheidsrechter omdat hij bij beide clubs actief is en zoons heeft die spelen bij beide clubs) liet weten hier coulant mee om te gaan.

  Nadat de scheidsrechter in de middencirkel iedereen had uitgelegd dat er vandaag een winnaar moest komen, dus dat het bij een gelijkspel penalty's zou worden, en nog even kort de regels rondom respect had uitgelegd, werd de wedstrijd begonnen. OSV begon met iets meer balbezit, maar voorlopig zonder veel gevaar te stichten. De 4-mans verdediging met 2 x Pepijn, Max en Martijn stond als een huis, en als er al een keer iets door kwam was het Florian die goed voor zijn doel keepte. In de omschakeling lag er ruimte voor ons en met het sterke middenveld met Joas, Jelte, Joost en Ilyas en daarvoor Kris en Laurens als de 2 spitsen. Kris was er bijna een paar keer door, maar stond ook 2x net buitenspel (is even wennen). Uit één van onze tegenaanvallen was het Martijn die Ilyas weg stuurde met een diepe bal. Ilyas werd niet meer ingehaald met zijn snelheid en in de 16 meter alleen voor de keeper knalt hij raak in de linker bovenhoek, 0-1!
  De beide Jannen komen in het veld voor Max en Laurens. OSV heeft nog steeds wel iets meer de bal, maar wij blijven dreigender uit de counter. In de laatste minuut voor rust is de keeper van OSV rechts ver uit zijn doel, hij krijgt de bal niet goed weg en Joost kan hem onderscheppen. Hij aarzelt geen moment en puntert hem langs de keeper die ver uit zijn doel is zo richting het doel. Terwijl Joost al weet dat de bal erin gaat en juicht zijn er nog OSV verdedigers die alles doen om de bal nog te halen, maar hij rolt tergend langzaam over de lijn, 0-2. Als de aftrap genomen is fluit scheidsrechter Jasper voor de rust. Wat een heerlijk moment om nog een goal te maken!

  In de rust hamert trainer Pieter erop om zo door te gaan, en te blijven strijden voor elke meter, en worden nog even de puntjes op de i gezet voor wat betreft wat tactische zaken. 

  Na de rust zijn het Kris en Joas die even rust nemen. OSV gelooft er nog in en begint aan te dringen. Het piept en kraakt soms in de verdediging maar we breken niet. Florian onderscheidt zich weer met enkele goede reddingen. Voorin loert Jan op zijn kans in de tegenaanval, en om de beurt duiken Joost en Ilyas de diepte in. Bij een tegenaanval is het weer de keeper van OSV die ver uit zijn goal is gekomen. De bal belandt nu voor de voeten van Ilyas die van ver buiten de 16 meter de bal in het lege doel schiet, 0-3! Het moet gezegd worden, wel wat geflatteerd, maar we verdienen met misschien ook vanwege onze werklust, en de betere afronding van de kansen. Bij de laatste wisselbeurt komen Kris en Joas er weer in voor Pepijn en Laurens. Het is nu een kwestie van uitspelen lijkt het. Complimenten voor de coaches en spelers van OSV die niet negatief worden en die blijven proberen er voetballend doorheen te komen. Maar we staan de verdedigen als leeuwen en telkens wordt het laatste schot net geblokt, of redt Florian weer. En dan zul je zien dat de oude voetbalwet weer in werking treedt: als je zelf de kansen niet maakt, valt ie aan de andere kant. En wederom een identieke goal als de laatste 2, dit keer is het Kris die de bal ver buiten de 16 meter onderschept terwijl de keeper ver het doel uit is. Ook hij schuift hem van grote afstand met precisie in het lege doel, 0-4!! Met nog maar een paar minuten te gaan is de wedstrijd beslist, eindelijk krijgt OSV ook nog waar het al lang recht op had, een doelpunt. Uit een scrimmage voor de goal gaat hij nog via een been van ons het doel in. Het mag de pret niet drukken want even later fluit de prima leidende scheidsrechter Jasper voor de laatste keer in deze sportieve wedstrijd. Zo behalen we een knappe 1-4 overwinning en zijn we door naar de volgende bekerronde.

  Verslag van speler Jan Kleijn (junior):

  Vandaag stond de moeilijke wedstrijd tegen OSV op de programma. Zij spelen in de tweede klasse. Maar dit was niet voor de competitie. Dit was de voor de beker. We begonnen best goed aan de wedstrijd en maakten meteen een doelpunt. OSV kreeg best veel kansen maar die benutten ze niet. We hadden allemaal goed druk gezet en dit was erg goed gedaan door ons allemaal. Want we herpakten de bal. We maakten ook nog de 0-2. We hadden best wel een goede voorsprong voor de rust. In de tweede helft ging het wat moeilijker. OSV had nu echt grote en grote kansen. Maar ja,onze goede keeper laat de bal niet uit het net vissen. We maakten ook nog de 0-3 en de 0-4. Ze maakten ook nog een doelpunt. Maar dat maakte niks uit. Het belangrijke was dat we wonnen. We hadden allemaal gestreden en gevochten tot het einde en het was het waard. Nu even vakantie en naar de volgende wedstrijd!