• Het wordt nog een ongemeen spannende titelstrijd tussen Zinkwegse Boys en 's Gravendeel in de 4e klasse F. Zinkwegse Boys kwam in Zuid Beijerland tegen een voor lijfsbehoud knokkend ZBVH niet verder dan een 1-1 gelijkspel. 's Gravendeel speelde uit tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Hier had ZWB vorige week nog met 7-1 van gewonnen. Groot was achteraf dan ook de verrassing dat de hekkensluiter met 4-3 gewonnen bleek te hebben van de Seuters. Zinkweg en 's Gravendeel staan nu samen met 45 punten uit 22 wedstrijden aan kop.

    Onder een stralend zonnetje ging Zinkwegse Boys in Zuid Beijerland opbouwend op zoek naar een gaatje in de hechte verdediging van de thuisploeg . De organisatie werd hierbij goed in de gaten gehouden aangezien de tegenstander bekend staat om na balverlies in de omschakeling direct de lange bal te hanteren. Er kwamen aan beide kanten wat mogelijkheden maar de echte kansen waren zeer schaars. Dat waren er eigenlijk slechts 2. In de 10e minuut werd namens ZBVH Sido Milot gelanceerd. Hij passeerde ZWB-goalie Arne de Jong maar zijn inzet werd knap door rechtsback Leroy Brand uit de doelmond gegleden. Hierna volgde langdurig een op en neer gaande fase zonder noemenswaardig doelgevaar. Het was op slag van rust dat Rens Burgwal namens Zinkweg over rechts de achterlijn haalde en strak aflegde op midvoor Timo van Bennekom. De laatste schoot het leder onhoudbaar links in de hoek achter de kansloze keeper. Ruststand 0-1.

    Na de thee volgde wederom een soortgelijk op en neer gaande wedstrijd als in de 1e helft. ZBVH, wat vol inzet ten strijde trok om boven de onderste 5 plaatsen te blijven, kwam in de 65e minuut op gelijke hoogte. De goal leek een kopie van de treffer van ZWB. Een lage voorzet vanaf rechts werd door Marnix Pitt hard laag afgerond, 1-1. In de 70e minuut voerde ZWB-trainer Peter van Dam nog een 3 dubbele wissel door om te trachten de volle winst binnen te halen. De Boys stuitten echter continu op de betonnen muur van de thuisploeg die niet van wijken wilde weten. ZBVH brak in deze slotfase in de tegenstoot nog een keer gevaarlijk door maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve 1-1.

    Jan Schipper