• Op een ijskoude en gladde zaterdagmorgen 9 januari 2022 verzamelden 47 spelers, 7 trainers en 5 scheidsrechters om 8:45 op het kunstgrasveld. De spelers uit JO10-1, JO10-2, JO10-3, JO11, JO12-1 en JO12-2 hadden zich goed aangekleed want het was fris.De organisatie had de spelers zo gelijk mogelijk verdeeld over 5 teams, Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Utrecht.

  Er werd gespeeld met wedstrijden van 18 minuten op een half veld, voor de JO10 spelers even wennen, die grotere ruimte.

  Dat de organisatie geslaagd was in het maken van gelijkwaardige teams bleek wel, want van de eerste 6 wedstrijden eindigden er 4 in een gelijkspel en over het hel toernooi  werd er maar één wedstrijd gewonnen met meer dan 2 doelpunten verschil.

  Er werd sportief gespeeld en er hoefde nauwelijks gefloten te worden voor overtredingen.

  De toernooiwinst werd pas beslist in de allerlaatste minuten van het toernooi, zowel PSV en Ajax hadden evenveel punten en stonden voor in hun laatste wedstrijd die gelijktijdig werd gespeeld. PSV moest een verschil in doelsaldo van -2 goedmaken op Ajax en kwam op een 3-0 voorsprong tegen AZ, terwijl Ajax het moeilijk had met FC Utrecht, maar uiteindelijk toch op 3-1 voorsprong kwam. FC Utrecht scoorde echter nog de 3-2 waardoor de spanning weer helemaal terug was. Ook op het andere veld werd er gescoord, maar niet door PSV maar AZ. Toen werd er afgefloten door de scheidsrechters Martijn en Ger. Hierdoor was het uiteindelijk toch Ajax, met de naar Dubai vertrekkende coach Dennis de Goey (met zoons Sem en Luuk), dat het toernooi won.

  Het PSV van coaches Ronald en Chris van JO11 werd dus op 2e op maar 1 doelpunt verschil doelsaldo.

  De ranglijst:

  1. Ajax : 8 punten uit 5 wedstrijden, doelsaldo +4
  2. PSV: 8 punten uit 5 wedstrijden, doelsaldo +3
  3. Feyenoord: 6 punten uit 5 wedstrijden, doelsaldo +1
  4. AZ: 4 punten uit 5 wedstrijden, doelsaldo -3
  5. FC Utrecht: 0 punten uit 5 wedstrijden, doelsaldo -5

  De vrijwilligers (organisatoren, trainers en scheidsrechters) kijken terug op een leuk winters toernooi, en hopen nog veel meer mooie voetbalmomenten in 2022 te kunnen beleven met de spelers, staf en (als dat weer mag) supporters.