• Na een afwachtend begin van beide kanten duurde het tot de 10e minuut voordat ZWB de eerste kans kreeg. Het schot ging echter naast het doel. NBSVV probeerde vooral het vooraf veel sterker geachte Zinkweg vooral tegen te houden. Het speelveld bleef daardoor erg klein. ZWB speelde aanvankelijk in een te laag tempo, waardoor er weinig gebeurde. Wellicht had dat ook met de warmte te maken. (26 graden is niet ideaal voor snel voetbal.)

  In de 27e minuut voorkwam een goede redding van Martijn Krediet op een schuiver in de rechter benedenhoek zelfs een achterstand voor de thuisploeg. In 29e minuut schoot Zinkwegger Laurent Brethouwer vanaf de rand 16 op de lat. Verder gebeurde er (te) weinig in de eerste helft. Dat bleek ook uit het feit, dat het tot de 43e minuut duurde voordat ZWB de eerste corner kreeg.
  In de 45e minuut ging een vlammend schot van een NBSVV'er nog rakelings over het doel van Zinkweg-goalie Martijn Krediet.

  De ruststand was derhalve 0-0.

  In de tweede helft kwam de wedstrijd een beetje op gang vooral nadat Rens Burgwal de score opende na 'slippertjd' van de doelman NBSVV, 1-0. ZWB zette weinig druk en probeerde ruimtes te creëeren door de Nieuw-Beijerlanders 'uit de tent te lokken'. Hierdoor bleef het tempo te laag met als enig wapenfeit (In de 60e minuut) toen een schot vanaf de middellijn over de ver voor zijn doel staande keeper van NBSVV ging, maar ook net naast het doel. In de 65e minuut kreeg ZWB een strafschop na een grove overtreding op de in kansrijke positie neergehaalde Kevin Brasser. Simon van Rheeden voltrok koeltjes het vonnis. 2-0. In de 68e minuut kwam er weer wat spanning in de wedstrijd, toen de bezoekers scoorden uit een prima genomen vrije schop van net buiten het strafschopgebied. De bal ging ruim langs het bouwvallige muurtje van de thuisploeg: 2-1. Marnix de Koning bracht de Zinkweggers in de 78e minuut weer op een voorsprong marge van twee goals na een goede combinatie over rechts.

  ZWB ging in de eindfase wel iets beter combineren, maar bleef vooral onnodig worstelen met zichzelf. Te slordig, zelfs wat onvoldoende 'gedreven'. Vlak voor het eindsignaal was er nog een goede redding van Martijn Krediet nodig om een Anschlusstreffer te voorkomen. Uit de daaropvolgende corner scoorde NBSVV echter deze alsnog: 3-2. Vlak daarna werd het toch weer 4-2: Uit een vrijwel onmogelijke hoek schoot Rens Burgwal na een mooie actie het leer keurig binnen. Conclusie: Deze wedstrijd 'om des keizers baard' was nooit echt boeiend. Daarvoor lag het tempo te laag en het spel bij wijlen wat ongeïnspireerd. Werk aan de winkel voor de trainersstaf (Peter van Dam, Henk Reedijk en Mike Fiere) !

  Ype Swart