• Wedstrijd verslagen 2e (trainingskamp)

  19 jan 2023
 • 1e wedstrijd

  Direct in het begin kreeg Buitenpost een vrije schop net buiten de zestien. Gelukkig ging deze bal nog net over. Na drie minuten kwamen onze boys toch op achterstand door te laks ingrijpen achterin. Dat zou onze boys wakker hebben moeten schudden, maar de slaap was duidelijk nog te diep.. 

  Melle Lorenz bleek even later wel bij de les. Een prima redding voorkwam erger en de hervatting leidde direct een goede aanval van onze semi-elite in. Het schot van Jelle ging net over. Een diepe bal zette helaas de spits van de tegenstander, die op een buitenpost stond af te wachten, in stelling. Deze maakte geen fout en lobte de 0-2 binnen.

  Het was duidelijk, dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden. Rechtsback Sander den Boer moest worden gewisseld. Joop viel voor hem in. 

  ZWB ging steeds beter combineren, zonder nog echt gevaarlijk te worden.

  Vooral Stijn Vermeij gaf qua inzet het goede voorbeeld. 

  Keeper Melle Lorenz' uitschuifbeen voorkwam met een safe in een één op één situatie de 0-3. En later nog eens met zijn vuisten. Goed keeperswerk!

  Een harde schuiver van net buiten de zestien was echter zelfs voor hem onbereikbaar: 0-3

  Toen de invaller ook moest uitvallen met een hamstring blessure moest coach Rick Ouwerling gaan improviseren. 

  Melle Lorenz bleef gelukkig uitstekend keepen. Dat voorkwam een grotere blamage.

  Aanvallend liet onze jongens te weinig zien en bij een mogelijk kansrijke uitbraak vergat het middenveld aan te sluiten. Wellicht was de strandtraining gisteren toch iets teveel van het goede geweest. Of het feestje daarna. In ieder geval haakte niet veel later Stijn ook uitgeput af. De 0-4 viel kort daarna. 

  Het werd op een uiterst lullige wijze zelfs nog 0-5 en 0-6 zelfs Melle werd hier moedeloos van. Langs de lijn probeerden de reserves inmiddels zich met bananen op de volgende wedstrijd, welke direct na dit debacle zou volgen, voor te bereiden. 

  Het fluitsignaal van de scheidsrechter kwam als geroepen. 

  'Man of the match': keeper Melle Lorenz!!

  2e wedstrijd

  De tweede wedstrijd van ons tweede zou de revanche voor de eerdere afgang moeten worden. 

  De boys begonnen wel beter. Het tempo van deze wedstrijd lag ook veel lager. Er kwamen zelfs kansen. Maar ook de voor Melle ingevallen doelman Arne de Jong was het werk aan de winkel. Erik Schipper, die verder een prima pot speelde, kreeg een wereldkans, maar had geen tijd genoeg om op zijn navigatie op te zoeken waar het doel was. (Hij stond zowat op de doellijn)

  Aan de andere kant bleek Arne wel goed bij de les met vaak nuttige ingrepen. 

  Jordan kreeg ook nog een schietkansje, maar zijn inzet werd gesmoord. 

  Dit kwam ook, doordat onze jongens toch wat scherper in de duels werden. Er werd zelfs gescoord, maar helaas werd deze goal door de grensrechter afgevlagd. 

  Trainer Rick Ouwerling had zijn jongens vermanend toegesproken ("met alle respect, maar…) en hen op het hart gedrukt het speelveld zo klein mogelijk te houden. Dat leek de jongens wel wat, omdat ze dachten, dat dat een hoop overbodig geloop zou schelen.

  Een steenharde inzet van 25 meter van David Hobbel kwam vol op de paal en de rebound van Erik ging hopeloos naast. 

  Het spel werd daarna wat harder. Coach Rick wisselde daarop preventief aspirant scheidsrechter Tian zi Zhang

  ZWB kreeg door de betere inzet wel meer kansen. 

  En dat werd beloond Jelle Klop tikte beheerst binnen op een assist van Senna Klaasen: 1-0!

  Er volgden nog wat goede acties aan de linker buitenkant van Jordan Virginia terwijl de tegenstander geen vuist meer leek te kunnen maken. Toch ging het nog maar net goed in de slotfase, maar Arne de Jong maakte geen fout.

  Een oogverblindende solo van wederom Jordan Virginia gooide de wedstrijd op slot: hij maakte zijn prachtige actie keurig zelf af: 2-0. De rest was slechts een formaliteit, hoewel de 2-1 nog even dreigde te vallen. Gelukkig bleek er een engeltje op de lat van Arne te zitten.

  Gelukkig was schijterd Bas Zwartbol tijdig, juist vóór de tweede wedstrijd, van het toilet in de kleedkamer bevrijd, zodat we weer voltallig de busreis naar het hotel konden aanvangen.

  Men of the match: Senna Klaassen en Jelle Klop.