• Clubtaken / vrijwilligersdiensten

  Dit bericht is ook (enkel) verstuurd aan onze seniorenleden die in beginsel een ‘clubtaakverplichting’ hebben.

   

  Met dit bericht willen wij jullie graag informeren over de verwachte inzet voor onze mooie vereniging. De insteek blijft min of meer gelijk aan vorig jaar.

   

  Clubtaken

  Een korte reminder: alle spelende seniorenleden uitkomend in een KNVB-competitie zijn verplicht clubtaken uit te voeren. De G’s en leden die enkel zaalvoetballen zijn vrijgesteld. Ook ‘kernvrijwilligers’ zijn vrijgesteld. Of je bent vrijgesteld is zichtbaar in de Voetbal.nl app.

   

  Qua clubtaken bestaat dit seizoen de volgende keuze:

  1. Je meldt je aan voor de ‘scheidsrechterspool’ en fluit of begeleidt gedurende het seizoen een aantal jeugdwedstrijden.
   Om je voor deze clubtaak aan te melden stuur je een e-mail naar vvzwb@zinkwegseboys.nl (ook graag indien je je al eens eerder hebt aangemeld). Je wordt vervolgens toegevoegd aan de Whatsappgroep en we sturen je nog wat verdere info. Welke wedstrijden je exact fluit volgt in elk geval in overleg met de (trainers/leiders van de) jeugdteams (op hun verzoek).
  2. Je voert een paar keer per jaar op zaterdagochtend de ‘hospitality’ clubtaak uit.
   Hiervoor aanmelden kan via de Voetbal.nl app. Zie hier de verdere instructies en zie hier meer info over de hospitality clubtaak.

  In de Voetbal.nl app kun je zelf zaterdagen kiezen die jou uitkomen, op ‘first come, first serve’ basis. Er zijn 4 plaatsen per ochtend, dus je kunt ook gezellig afspreken met bijvoorbeeld een aantal teamgenoten.

   

  En nog even een paar voorwaarden op een rijtje:

  -       Kun je toch niet nadat je je hebt opgegeven, dan regel je zelf vervanging.

  -       Kom je niet opdagen en heb je geen vervanging geregeld, geldt dat je €25 moet afdragen (en je geen wedstrijden kunt spelen totdat dit bedrag is voldaan). Dit geldt in beginsel ook indien een lid over het gehele seizoen minder dan het vereiste aantal clubtaken heeft uitgevoerd (en is niets nieuws).

  -       Bij algehele afgelasting geldt in beginsel een vervangende dienst (voor zover nodig uiteraard).

  Vooralsnog gaan we er vanuit dat e.e.a. zich op deze manier min of meer zelf regelt. Blijkt dat toch niet het geval en vallen er gaten of ontstaan er andere problemen, dan zullen we genoodzaakt zijn afwisselend de seniorenteams verantwoordelijk te maken om tot oplossingen te komen. Houd elkaar dus vooral scherp.

   

  Schoonmaak

  Naast de clubtaken bestaat ook nog steeds de schoonmaakdienst; met het gehele team de kleedkamers weer laten glimmen. Hierover volgt apart contact via de trainers/teamleiders/aanvoerders.

  We hopen jullie op deze manier voldoende geïnformeerd te hebben en zien jullie aanmeldingen voor de clubtaken graag snel tegemoet. Bij vragen, zie allereerst de FAQ. Helpt die niet? Dan kun je uiteraard ook bij ons terecht.

   

  Met sportieve groet,

   

  Het bestuur

  vv Zinkwegse Boys