• Wedstrijdverslag SVC'08 8 - Graaf W II VAC 4, 4-0 (za. 5/9/2020) | Graaf Willem II VAC

   

  Zinkwegse Boys verliest nipt van Kogelvangers

  In deze oefenwedstrijd op dinsdagavond werd weer eens duidelijk, dat een elftal in balans moet zijn. Met een vaste rolverdeling, waarin de ‘grote bek’ een cruciale rol speelt. Sturend, corrigerend en, waar nodig, de gaten dichtlopend. Naast de ‘grote bek’ horen een paar grote backs, die adequaat op zijn sturing reageren.

  Bij onze Boys was er in de eerste helft tegen de hard spelende derdeklasser Kogelvangers een goede balans en de vaste supporterskern had er achter het bier in de kantine het volste vertrouwen in, dat ook deze oefenpartij in winst omgezet zou kunnen worden, zeker gezien de kansen welke onze jongens vóór de rust hadden gekregen: Mees Lebbink schoot van dichtbij knap over en Matthew Verheul bleek sneller dan een kogel en door de vangers alleen te stuiten met nogal grof geweld, waartegen, in mijn ogen, door de scheidsrechter te lankmoedig werd opgetreden.

  Helaas kon Matthew Verheul met een prachtig schot richting de diagonale bovenhoek nèt geen wraak nemen. De bal werd door de koude wind slechts centimeters naast het doel geblazen.

  De tweede helft was van de kant van de Boys minder. De ‘grote bek’ stond te zingen onder de douche en de omzetting achterin verstoorde de balans. Individueel werd er nog steeds goed gepresteerd maar de goede organisatie van de eerste helft ontbrak. Er werden meer ruimtes weggegeven en door het preventief wisselen van onze ‘kogel’ Matthew Verheul was de aanval vleugellam. Hierdoor kon de na de rust ingevallen spits Simon van Rheeden niet in stelling gebracht worden. Toch moest de keeper van de ploeg uit Willemstad nog een keer excelleren om een inzet van onze spits te keren. Oud trainer Aad Vink zat naast me zijn hart vast te houden.

  Tevergeefs. Één moment van slordigheid was voldoende om de tegenstander op voorsprong te laten komen. Een van de achterlijn terug gelegde bal werd door de verder amper zichtbare spits, Bonny Heeren in de touwen gejaagd. 0-1 wat tevens de einduitslag was.

  Verdiend? Ach, onbelangrijk. Het was een goede les.