• _De wind scheert golvend over ’t gras.
  De zomer geeft zich over.
  De eerste bladeren vallen af
  En langzaam kleurt het lover,_

  _Naar zachte kleuren goud en geel
  De herfst die laat zich zien.
  Een vroege morgen, donker nog
  Op stap met JO10_

  Vandaag was weer zo’n dag waarvan je op voorhand wist dat we even door de zure appel heen moesten bijten: een sterke opponent uit Oostvoorne met goede statistieken, regenachtig weer en een vroege donkere ochtend. Kan het gezelliger? Gelukkig viel het mee met de regen en was het niet al te koud. Dus vol goede moed er tegen aan maar dan!

  De warming up begint: de trainers gaan onze jongens warm maken voor de wedstrijd en de opstelling is iets gewijzigd ten opzichte van gewoonlijk. Omdat Sepp een armblessure heeft, keept Zeger vandaag. En het mag gezegd: dit was niet geheel onverdienstelijk! De tegenstander wordt nog even bekeken en ingeschat: ze spelen gedisciplineerd hun balletje rond en zien er snel uit. Eén knul is zo groot dat we ons afvragen of dat hij niet op de brommer is gekomen. Maar goed, we gaan in de opstelling!

  Daar gaan we dan: klokslag half 9 gaan we vol gas. De tegenstander heeft al gauw de bal en breekt door. De nul is van het scorebord maar niet ten gunste van ons: 0-1. Niet veel later volgt er nog een schot op goal. Het eerste doelpunt van Thijmen, maar onbedoeld: in de verdedigende actie schiet hij de bal de verkeerde kant op in ons net. 0-2. Maar alles kan nog, we blijven positief. Niet veel later volgen nummers 3 en 4. Wat gebeurt er allemaal? Dit zijn we niet gewend. We nemen maar eens even een time out.

  Na de time out - die we mentaal echt even nodig hadden - lijkt het wat beter te gaan. Zeger houdt de ballen goed uit het doel en vliegt van paal naar paal. Vervolgens gaan Ezra en Lars nog even met de bal aan de haal, waar de tegenstander geen antwoord op heeft! Yes, 1-4! Zinkweg ruikt zijn kansen: er volgen nog een paar echt fraaie acties maar helaas zonder resultaat. We krijgen nog een vrije schop tegen terwijl onze verdediging al rust aan het houden is. Een doelpunt is het resultaat waardoor we met 1-5 achterstand de rust ingaan.

  Na de rust, ranja en peptalk gaan we weer verder. Zou het nog kunnen? Komt er nog een gelijkmaker? Een schot op goal van onze keeper glipt net door de vingers, 1-6 is het resultaat. Kom op jongens!
  Een fraaie voorzet op Luke laat hem oog in oog staan met de keeper. Hij loopt, vertraagt en een doelpunt ligt voor het oprapen. Dan schiet Luke, maar raakt net de bal verkeerd. Naast! Das even een domper. De bal gaat direct retour naar de overzij en onze touwen bewegen weer. Daar gaat nummer 7 het net in.

  Vervolgens krijgt Zinkweg een hoekschop in haar voordeel. Het is een rommeltje voor het doel en als Thijmen de bal op zijn slof krijgt doet hij waar hij goed is: met een keiharde punter die bal wegrossen; dit maal in het doel van OVV en daarmee komt de stand op 2-7. Als Zinkweg daarna een vrije trap tegen krijgt en de stand in 2-8 veranderd, raken onze jongens zichtbaar geïrriteerd: er volgen wat lelijke woorden en ze hebben duidelijk geen zin meer. Lars scoort nog wel een doelpunt voor ons (3-8) die direct met een tegengoal wordt beantwoord (3-9). Als Auke zich nog even boos maakt en een punt scoort (4-9) is dat direct de eindstand na het affluiten van de pot.

  Conclusie: ik denk dat we lekker gespeeld hebben. De monsterzeges waarmee de tegenstander andere teams het nakijken gaf zijn ons bespaard gebleven. We hebben ons goed verweerd en een paar mooie duels laten zien. Als iedereen nog wat beter “z’n mannetje in de gaten houdt” en we wat sneller op stoom komen, dan krijgen we nog heel wat fraais te zien.