• Ze zat een beetje weggedoken in een hoekje, net achter de deur naar het terras. In de kantine was het groot feest. Dreunende muziek en hossende en springende mensen:  de traditionele G-Playbackshow bij voetbalvereniging Zinkwegse Boys was zojuist afgelopen en dj. Harry zorgde voor een knallende afsluiting. De letter G verwijst hierbij naar het G-team van de club. Waarin mensen met een beperking met elkaar sporten. 

  Zij had de hele avond bij Harry gestaan, lachend, meedeinend met de muziek en meelevend met de kandidaten. Zoals de prachtig geklede Sven, die een klassiek lied aandurfde. Hij droeg een zwart pak, compleet met vlinderstrik en zelfs witte handschoenen! En ze was stil geweest bij de prachtige vertolking van Celine Dions beroemde song uit de Titanic door Bianca van Bloois. Heel gevoelig gebracht. Kippenvel! En goed voor de tweede prijs.

  Ze had meegedanst met de Toppers (Timon, Arno, Ragulan en Roel), die een geweldige polonaise veroorzaakten met hun enthousiaste optreden. Van dichtbij de tranen gezien van Ulrike, die live zong voor een pas overleden vriend. En ze had de liefde gevoeld van Marissa voor haar Marco, toen deze op een geweldige wijze, speciaal voor hem, 'Ik hou van jou' van Gordon playbackte. Ze behaalde hiermee de derde prijs.

  En Marco had zelf de tent al op z'n kop gezet met 'Kali', luidkeels meegezongen door het wederom in grote getale opgekomen publiek. 

  Ze had geknuffeld met Henk Versendaal, al heel lang de vaste presentator van dit spektakel. Ieder jaar wordt hij weer gevraagd, gewoon omdat hij het met zoveel liefde doet. De kandidaten op hun gemak stelt en ze respecteert. 

  Maar nu zat ze teneergeslagen in een hoekje. Ik ging naast haar zitten. Probeerde te troosten, maar door haar beperking kon ze niet goed vertellen waarom ze verdrietig was. Ik sloeg mijn arm om haar heen. Ze vond het wel prettig en liet haar hoofd op mijn schouder rusten. Ik probeerde haar af te leiden: "Vond jij Guido (Keimpema) ook de beste?" Zijn vertolking van het nummer 'Brabant' van Guus Meeuwis had hem een eerste prijs, een grote beker, opgeleverd. 

  Ze tilde haar hoofd op en schudde verontwaardigd: "Nee, de toppers!"  Ze stond op en mengde zich weer in het feestgedruis.

  Ype