• De 2e competitiewedstrijd was vandaag om 8:30 uur al in Mijnsheerenland, waar JO12-2 van GOZ onze tegenstander was. Vroeg uit bed, dat wel, maar nog wel lekker koel dus heerlijk om te voetballen op het (door de mist) vochtige natuurgras.

    De voorbereiding was niet optimaal want Mette, Lars en Kris waren 5 dagen op kamp geweest dus nog een beetje vermoeid, en Siem was bij de Oude Tol in glas gaan staan, dus die wist ook niet zeker of het ging. Met Siem en Mette even in de wissel begonnen we in onze vertrouwde veldbezetting aan de wedstrijd. Het was al direct éénrichtingsverkeer, alleen speelden we wat slordiger dan vorige weken en hadden we moeite om de bal op het gladde veld te controleren en goed te passen. Vooral vanaf rechts kwamen we steeds vaker goed door en het was de uitblinkende Kyano die weer eens mee naar voren ging en 2 mannetjes uitkapte. Hij had zelf kunnen schieten maar legde af op Kris, die de bal mooi strak in de linkerbovenhoek knalde en zo ons op een verdiende 0-1 voorsprong zette. In het 2e kwart gingen we verder met aanvallen, en uit zo'n goed opgezette aanval van achteruit kwam de bal via Desley bij Siem, die doorspeelde naar Fabian. Van 5 meter knalde hij de bal karakteristiek keihard in de korte bovenhoek, de keeper van GOZ was kansloos: 0-2. 'Volgende keer nog wat harder Fabian...' grapte zijn vader langs de lijn. Maar Fabian nam het advies ter harte en bij de volgende kans knalde hij van 8 meter vol op de lat. We bleven de overhand houden en kregen veel corners. De corners van rechts zijn steevast voor Mette die met haar linker de ballen gevaarlijk kan indraaien. Toen de bal uit een corner weer terug kwam bij Mette draaide ze de bal laag voor het doel. Tot haar en ieders verbazing draaide de bal zo binnen bij de 2e paal want de keeper miste de bal volledig, 0-3. Dat we de wedstrijd gingen winnen was nu wel duidelijk. Soms liepen we wel met veel verdedigers mee naar voren en er lag een paar keer ruimte voor GOZ voor een tegenstoot. Uit één zo'n counter kon Lars de bal nog net redden met de voet. Nadat Jens en Kyano er even uit moesten vanwege pijntjes kreeg GOZ dan toch nog een kans op een tegentreffer. We werkten de bal niet goed weg en iemand van GOZ kon zo op Lars aflopen, en rondde knap af in de hoek. Daarmee was de 1-3 ruststand bereikt.

    Na de rust hetzelfde spelbeeld, we waren duidelijk beter maar de passjes kwamen te vaak niet aan, en we liepen niet altijd goed vrij. Toch was het goaltjesdief Kris die een foutje van de GOZ verdediging afstrafte en de bal langs de keeper schoof. 1-4. En even later lag er even ruimte voor Kris en Siem in de tegenaanval, Siem trok de verdediger weg en Kris omspeelde de keeper en uit een moeilijke hoek prikte hij de 1-5 binnen. In het laatste kwart hadden we zeker nog meer doelpunten kunnen maken, de beste kans was nog voor Jurre die net naast kopte. Lars kreeg nog tikje op zijn hand maar de scheidsrechter vond het niks. De wedstrijd kabbelde naar het einde, het werd al wat warm en we waren niet scherp meer. Toen de bal na een corner van GOZ uit de doelmond gewerkt was gaven we totaal geen druk op de bal waardoor een speler helemaal vrij kon uithalen en scoren. De eindstand 2-5 was een feit. Niet onze beste wedstrijd, maar toch nog een ruime overwinning, die met een beetje betere afwerking veel ruimer had kunnen uitvallen. Volgende week thuis tegen Hekelingen.