• Voorstellen nieuwe voorzitter

   

  De eerste drie maanden van mijn voorzitterschap zitten er bijna op. 

  Een periode met felicitaties, maar ook de eerste negatieve ervaring: de inbraak rond de kerstdagen in onze kantine. De dader kon door een alerte buurman gelukkig snel worden aangehouden. Met de buit nog in zijn auto. Zo kon één van de gestolen zaken:  de grote televisie uit de kantine, weer worden opgehangen. Dat klinkt simpel, maar Peter (de Jong) had er nog een behoorlijke klus aan. Ook moest het kapotte slot worden vervangen. Dat deed Stefan (de Goeij) 'even', terwijl Simon (Overkleeft) druk was met inventariseren van vermiste spullen. Niet alles bleek in het busje van de ene dader te zitten. Dus was het maken van die lijst nog een hele klus, die Simon samen met Jan Den Boer klaarde. Waarom dit verhaal? Omdat we dankbaar moeten zijn voor de 'stille krachten' van onze club. Die er in dit soort moeilijke situaties gewoon zijn. 

  Mensen, die daarna de vloer dweilden, die naar het politiebureau gingen om aangifte te doen. Behalve de bovengenoemde vrijwilligers zijn er nog meer mensen, die ervoor hebben gezorgd, dat er bij de nieuwjaarsreceptie geen sporen van de misdaad meer zichtbaar waren. Inmiddels is de dader veroordeeld tot 120 uur taakstraf. 

  Dit voorval is echter ook een belangrijk bewijs, dat vrijwilligers de ruggengraat van iedere vereniging zijn.  Want we moeten de mooie dingen samen vieren, maar de minder mooie zaken samen oplossen!

  Ype