• De lijnen op veld 2 zijn weer getrokken, het onkruid van het terras weer verwijderd, de keuken voorzien van een extra legplank, en zo zijn er nog veel meer klussen gedaan: het seizoen kan beginnen! Het eerste heeft er al een aantal prima oefenpartijen opzitten en ook het vierde heeft al een partijtje gevoetbald. Een ander team heeft al een kwartier getraind om vervolgens uitgeput de baromzet op te krikken.

    Het is geweldig om al die bedrijvigheid na de zomerstop weer te zien opbloeien. Wat is een club zonder vrijwilligers. Toch moet me wel van het hart dat er nog steeds teveel lasten op te weinig schouders rusten. Vooral de kantine (de grootste inkomstenbron van onze club!) is vaak onderbemand, eh onderbemenst. Met name de zaterdagochtenden zijn moeizaam. Er wordt te gemakkelijk verzuimd. "Gisteravond feestje gehad, ik heb me verslapen…" Dit soort smoesjes kunnen echt niet meer. Op zaterdagochtend spelen onze jeugdteams en de meekomende ouders en grootouders willen dan graag een bak koffie kunnen drinken. Wanneer dan de bar niet open kan vanwege personeelstekort slaan wij als club echt een modderfiguur! 

    Ieder team dient op zijn tijd mensen te leveren voor die taak. Ook daarom ben je lid van de mooiste club ter wereld. Omdat wij het met z'n allen doen. Gewoon.

    Ype