• Update corona-maatregelen : 'Sportwedstrijden in ieder geval tot 4 december zonder publiek’

  18 nov 2021
 • De overheid heeft op vrijdagavond 12 november jl. tijdens de corona-persconferentie de nodige ingrijpende maatregelen ingesteld tot 4 december. De heftige piek in de coronabesmettingen is ook voelbaar bij Zinkwegse Boys met veel corona-besmettingen met name in de jeugd. Dit noopt helaas weer tot beperkingen in het bijwonen van trainingen en wedstrijden in de amateursport. We zullen de maatregelen respecteren en zo goed mogelijk uitvoeren zodat we met elkaar kunnen blijven voetballen.

   

  Een vriendelijk verzoek:
  Ga niet op zoek naar de grijze gebieden waardoor iets wel kan, maar werk mee om de kans op besmetting zo klein als mogelijk te maken. Uiteindelijk hebben we hier allemaal baat bij.

  Vanuit de KNVB wordt erop aangedrongen om zoveel mogelijk bewegingen te beperken en daarmee besmettingen te voorkomen. Spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilligers en andere betrokkenen worden verzocht om een bezoek op de vereniging zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten.

  Het bestuur heeft vorige week aangekondigd de kantine en de kleedkamers te zullen sluiten. Aangezien we zaterdag 13 november alleen een ochtendprogramma hadden met jeugd tot 18 jaar verliep e.e.a. zonder al teveel ongemak.  

  Afgelopen maandagavond heeft het bestuur met de aanvoerders/aanspreekpunten van de senioren teams een overleg gehad omtrent de maatregelen en zijn mogelijkheden besproken om zoveel mogelijk te kunnen blijven doen binnen de richtlijnen. Ook is afgelopen dinsdagavond tijdens het voorzittersoverleg afstemming geweest met de wethouder en de 14 voetbalclubs hoe dat bij andere verenigingen is geregeld.

  Het bestuur heeft op basis van alle bevindingen besloten om per direct op basis van de 3G-aanpak de kleedkamers beschikbaar te stellen voor trainingen en wedstrijden. De teamleiders van alle seniorenelftallen zijn verantwoordelijk voor de qr-check van hun eigen team en die van de tegenstander. Iedereen heeft hierin een verantwoordelijkheid. Komende zaterdag 20 november evalueren we de afspraken.

  Prettig weekend met veel voetbalplezier toegewenst.

  Het bestuur

   

  //////

  Algemene richtlijn volgens het kabinet:

  Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden de volgende regels:

  • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
  • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders
  • In de kantine is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Uitzondering: het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
  • De kantine moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

  Deze regels blijven voorlopig tot 4 december 2021 van kracht.

  /////