• Bovenin '4H' woedt een verbeten strijd om het kampioenschap en de plekken in de nacompetitie. Hekelingen deed zaterdag goede zaken (0-9 tegen het zwakke Piershil), geholpen door Simonshaven (1-1 tegen Overmaas) en door Transvalia (3-1 tegen Zinkwegse Boys).
    Bij de laatste wedstrijd werd de vorige week ernstig geblesseerde Mike Fiere node gemist. Bovendien bleek spits Simon van Rheeden niet fit door ziekte. Hij begon wel, maar kon niet zijn normale niveau halen en moest in de rust gewisseld worden. Deze aderlatingen in de as van het team braken de bezoekers behoorlijk op. Op het middenveld bleek er nog onvoldoende balans en wellicht nog wat gebrek aan ervaring om het verschil te kunnen maken. Achterin 'stond' het ook niet goed: Bas Koelemeijer moest steeds enorme gaten dichtlopen doordat er teveel ruimte weggegeven werd op het middenveld.
    Tot vlak voor de rust bleven de gasten nog overeind, maar een houdbare vrije schop, genomen door Luc Fierinck, van zo'n 35 meter werd door de keeper van ZWB slechts nagekeken de bovenhoek in. Wellicht werd hij verblind door de laagstaande zon. Ruststand dus 1-0.
    In de tweede helft veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld, zij het, dat ZWB toch nog op 1-1 kwam door een terecht door de prima leidende scheidsrechter toegekende en door Rens Burgwal goed genomen penalty. Daarna nam Transvalia steeds meer het initiatief, geholpen door een te slap acterend ZWB. De slordigheden stapelden zich op en ook wanhopige pogingen van trainersstaf Peter van Dam en Henk Reedijk om door het inbrengen van wat meer gelouterde spelers de wedstrijd te doen kantelen mocht niet baten. De 2-1 en zelfs 3-1 waren onafwendbaar en wederom typerend voor de algehele malaise van de Oud-Beijerlanders: de eerste goal was een strakke voorzet door de linksbuiten van Transvalia: deze werd op verbijsterende wijze door een handjevol Zinkweggers gemist, waardoor de rechterspits van Transvalia de bal bij de tweede paal kon binnenglijden. De 3e goal was de nekslag: Een doorbraak van de spits van de thuisploeg leek te worden gestuit door keeper Stephan van Lierop, maar deze kwam ongelukkig ten val, waardoor het voor de aanvaller wel erg simpel werd het vonnis te voltrekken: 3-1.
    Conclusie: Er ligt een enorme klus voor de technische staf van de Zinkwegse Boys voor de volgende cruciale pot tegen Overmaas!