• Het is ongemeen spannend in de 4e klasse F (west2). Dat Stellendam kampioen zal worden staat dan wel vast, onderin is er door de uitgebreide degradatieregeling nog lang niks beslist. Nog zeker 5 clubs, waaronder Zinkwegse Boys, zitten in de 'gevarenzone' Ook de strijd om de tweede periode, waarin de gastheren nog volop meedoen, is nog niet gestreden. Voor de derby tussen ZBVH en Zinkwegse Boys hadden beide ploegen zaterdag dan ook een heldere taak: niet verliezen!

Het begin van deze belangrijke wedstrijd was onwennig, wellicht speelden de zenuwen en het matige veld hier ook een rol in. ZWB trachtte met combinatiespel in de wedstrijd te komen, terwijl Hercules meer de lange bal zocht. Het was ZBVH, dat in de 12e minuut de eerste kans kreeg, maar de inzet werd goed gekeerd door Zinkweg-keeper Arne de Jong. ZBVH kreeg hiermee in de eerste helft wat meer overwicht, hetgeen tot uiting kwam in een aantal corners. Zinkweg probeerde telkens weer het spel te controleren, maar kwam niet echt voor het doel van ZBVH.
    De thuisploeg kreeg door het opportunistische spel wat kansen, zoals in de 27e minuut: een schot van rechts van ZBVH ging net voor het Zinkweg-doel langs. In de 38e minuut kwam pas de eerste kans voor ZWB, en in de 39e de tweede: deze laatste resulteerde in de eerste corner voor de bezoekers. En in de 41e minuut werd een goed schot van Kevin Brasser met moeite gekeerd door de goalie van ZBVH. In de 45e minuut moest de doelman van ZBVH zelfs nog gestrekt naar de hoek om een gerichte kopbal van Jorn Stolwijk te keren.

In de tweede helft veranderde er weinig in het spelbeeld. Trainer Peter van Dam (als altijd bijgestaan door assistent Henk Reedijk) wisselde Mitchell Dirkx voor Mees Lebbink en in de 55e minuut kwam Nasser Abdalla voor Kevin Brasser. En 10 minuten later kwam ook nog de jonge Ryan Dirkx in het veld voor de moegestreden Jort van Gilst. ZWB zette in de eindfase wat meer druk, terwijl ZBVH steeds meer moeite kreeg met het zuiver spelen van de lange bal. ZWB controleerde hierdoor de tweede helft, onder leiding van het sterke verdedigingsduo Bas Koelemeijer en Niels Nederlof. Het enige gevaar van Hercules was een vlammend schot in de 85e minuut, welk echter prima gepakt werd door de betrouwbare ZWB- goalie Arne de Jong. Zo eindigde de uitstekend door scheidsrechter Glenn Berkleef geleide streekderby terecht in 0-0.