• Selectie op trainingskamp in Albufeira, wedstrijdverslagen 1e

  13 jan 2023
 • De selectie verblijft vanaf donderdag 12 januari tot en met maandag 16 januari in Albufeira. Het 1e speelde vandaag 3 korte oefenwedstrijden.

  Wedstrijd 1
  Onder een heerlijk zonnetje werd de eerste wedstrijd om de prestigieuze Copa del Portugal tegen vv. Bareveld gespeeld.Bij de warming up wist voetbalkenner Cees Bakker al te vertellen dat het een makkie zou worden.

  Terwijl schrijver dezes het natte stoeltje op de tribune met zijn broek afdroogde vuurde Rens Burgwa,l na een goede combinatie, zijn eerste schot richting de goalie van Bareveld.
  In de 14e min. krijgt Bareveld echter de beste kans. Vanuit een ideale positie gaat de bal echter huizenhoog over het doel van Martijn Krediet. ZWB vergeet de tegenstander 'vast te zetten' waardoor Bareveld teveel in de wedstrijd kan komen.
  Rens kreeg nog een goede kans, maar het bier van de vorige avond zat nog in zijn rechterbeen.
  Verdedigend werd ZWB steeds sterker. Toch kreeg Bareveld nog een kans. De bal zeilde echter over de verste kruising.
  Er kwamen ook kansen: voorzet Rens net naast gekopt door Justin.
  Voorzet Marnix bereikte net Justin niet.
  Eindstand 0-0.
  Wedstrijd 2
  De tweede tegenstander was van een ander kaliber. Terwijl het zonnetje venijnig doorkwam werd er in het tempo duidelijk hoger. Met name de rechtsbuiten van SCH kwam regelmatig tot aan de achterlijn. Goed keeperswerk van Arne de Jong, geassisteerd door centrale verdediger dhr. Koelemeijer voorkwam, dat ZWB op achterstand kwam. Trainer Peter van Dam besloot in te grijpen en bracht meer snelheid in de ploeg in de persoon van Matthew Verheul. De aanvoerder van ZWB hervond zijn stem na de turbulente 'evening before' in Albufeira en zweepte zijn ploeg op. Dat leek te helpen. De ploeg ging beter voetballen. De boys werden direct gevaarlijker. Toch werd SCH gevaarlijk: een schot passeerde Arne de Jong, maar stuitte via de onderkant van de lat het veld weer in. Niet veel later lanceerde keeper Arne de Jong op schitterende wijze Matthew Verheul, die net naast schoot.
  De snelheid van Matthew bezorgde de defensie van SCH grote problemen. Een goede voorzet van de jongeling werd verkeerd ingeschat door Efraïm Hardlooper.
  De wedstrijd eindigde volledig volgens de verhoudingen in een 0-0 gelijkspel.
   
  Wedstrijd 3
  De laatste wedstrijd van de 'copa Portugal' was tegen een sterke tegenstander: Roda '23. Deze ploeg had haar laatste wedstrijd van dit toernooi op overtuigende wijze (7-0!) gewonnen. En dat in 30 minuten.
  De boys begonnen met goed positiespel, maar toch kwam Roda door een snelle uitval op voorsprong. (0-1)
  Met name fysiek was de tweedeklasser (Roda) de betere ploeg. Te vaak worden de spelers van ZWB simpelweg opzij gezet. Het duurt dan ook niet lang, voordat het 0-2 werd. Het is tot tweemaal toe goed ingrijpen van Martijn Krediet, dat niet snel daarna de derde volgde.
  Dat het 0-3 werd lag in de lijn van de verwachting. Ene Bakker scoorde. Onze Bakker (Cees) liet zich echter niet uit het veld slaan. Samen met de harde kern scoorde hij menig biertje langs de lijn, zich koesterend in een steeds warmer wordend zonnetje. De sfeer liet zich door het matige spel van onze elite niet negatief beïnvloeden. De 0-3 kon de stemming ook niet negatief beïnvloeden. Marnix de Koning kwam net te kort voor de ere-goal, maar dat kon de sfeer in de VIP-box niet verpesten. Manager Roberto de Koster regelde troostbiertjes voor onze jongens en welgemutst gingen we weer naar ons hotel.
   
  Zie facebook voor een foto-impressie.