• Reanimatie- en AED-cursus op donderdag 23 en 30 september bij Zinkwegse Boys

  11 aug 2021
 • Wat Deens voetballer Christian Eriksen overkwam met een hartstilstand tijdens het afgelopen EK, kan ook zo maar op de amateurvelden voor je neus gebeuren. Weet jij dan hoe te handelen?

  Wil jij het op je geweten hebben als iemand iets overkomt en jij had er iets aan kunnen doen? Je hebt bij een incident met een hartaanval max. 6 minuten de tijd om iemands levenskansen of -kwaliteit positief te beïnvloeden.

  We vinden het als club belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen zijn die weten te handelen in geval van hartfalen. Dit is niet alleen van belang op en rond het veld, maar zeker zo belangrijk voor ieders privé situatie.

  Deze cursus duurt twee avonden van ongeveer 2 uur, we willen die houden op:
  - Donderdag 23 september: Reanimatie van 19.30 u. tot 21.30 u.
  - Donderdag 30 september: AED van 19.30 u. tot 21.30 u.

  Elk jaar komt Aart van der Sluis enkele avonden op de club voor geïnteresseerden die willen leren reanimeren en voor opfris voor bestaande EHBO’-ers. Met zijn indrukwekkende jarenlange praktijkvoorbeelden maakte Aart natuurlijk de stof tot leven en ontpopte hij ook meerdere keren als een Lotus-slachtoffer.

  Je leert bij de cursus hoe je moet handelen als iemand wordt getroffen door een hartstilstand, ook in combinatie met een Automatische Externe Defibrillator kortweg AED apparaat, welke op de club aanwezig is aan de buitenmuur- ook beschikbaar voor het buurtschap-naast de bestuurskamer met een codeslot. Hierdoor is de kans dat iemand het overleeft vele malen groter.

  Leden, trainers/jeudgleiders en inwoners uit het buurtschap kunnen zich weer aanmelden via vvzwb@zinkwegseboys.nl