• Onvergetelijke Jubileumwedstrijd Zinkwegse Boys tegen Ex-internationals

  5 jul 2022
 • Voetbalvereniging Zinkwegse Boys beleefde een prachtig 75-jubileumjaar. De kers op de feesttaart was op afgelopen vrijdag 1 juli de speciale wedstrijd tussen de legendarische spelers van de ‘Zinkweg’ en een selectie van ex-internationals. Voorafgaand aan het duel werd nog het Wilhelmus-volkslied ten gehore gebracht en de aftrap verricht door wethouder Paul Boogaard.

  Het evenement trok zo’n 700 aanwezigen op de Beijerse Polder en vele bezoekers roemden en benoemden de wijze waarop de hele organisatie is neergezet door de club. Voorzitter Stephen Steijger:” Het is toch prachtig om die vele blije gezichte te zien van leden, spelers, oud-leden, sponsors, vrijwilligers en bezoekers. Het was de eer aan de huidige kernvrijwilligers, die zich afgelopen jaren zo hard hebben ingezet voor ons cluppie, tegen

  de ex-internationals te spelen. Voor de match werd een voorwedstrijd gespeeld tussen de twee G-teams van de Zinkwegse Boys. Het geheel werd muzikaal omlijst met een sfeerverhogend optreden van het Shantykoor Hoeksche Waard en DJ Jasper die die de ambiance goed aanvoelde en er was een super de luxe VIP-tent compleet ingericht voor sponsors, ticketshouders en genodigden.


  Spelers Ex-internationals:

  Barry Opdam, Demy de Zeeuw, Derk Boerrigter, Glenn Helder, Marc van Hintum

  Martijn Reuser, Michael Mols, Stan Valckx, Theo Lucius, Ugur Yildirim, Adri van Tiggelen,

  Andwele Slory, Gerald Vanenburg, Ruben Schaken, Simon Tahamata, Oscar Moens, Rob Witschge, Romano Denneboom en ‘bondscoach’ Sjaak Swart.

   

  Spelers Zinkwegse Boys:
  Martijn Krediet, Martijn Reedijk, Henk Reedijk, Peter van Dam,  Ton Verkerk,  Jerry Tilro Bertwin Malenstein, Eelco Zijl, Koen Verhorst Jan-Willem Zoeteman Michiel Leurgans Marko Verhage Roland Doornebosch, Pim Moree,  Stephen Steijger,  Joeri Ooms, Arie van Dalen Roger Ligthart Simon Overkleeft, Stefan van Lierop en stafleden Cees Bakker, Ype Swart en Leo van Hamburg.

   

  Rob van de Water, KNVB-ambassadeur Zuid-West Nederland reikte in de rust een KNVB-vlag uit voor het behalen van de 75e verjaardag. In de rust sprak hij de mooie woorden uit: “Het is geen vanzelfsprekendheid om met zo’n grote groep vrijwilligers, die generaties lang het stokje doorgeven in goede en slechte tijden, zo’n vereniging met elkaar neer te zetten. Als je ziet hoe dit evenement is neergezet en in welke staat deze dorpsclub verkeerd, kunnen jullie met z’n allen trots zijn. Financieel kerngezond, goed uit de coronaperiode gekomen, een nieuw kunstgrasveld, twee prachtige nieuwe kleedkamers, verdubbeling van het aantal leden in 5 jaar tijd van 230 naar 470 leden, al 30 jaar het G-voetbal in de Hoeksche Waard, twee jeugdteams in elke leeftijdscategorie, de vele side events voor jong en oud, een positief en kwalitatief eerste elftal, talentvolle jeugd dat zich aandient, een damesafdeling die volgend jaar ook alweer 30 jaar bestaat. De leden gaven in de ledenenquête drie maanden terug een waarderingscijfer aan van maar liefst een 8.2!!! Ik denk dat veel sportclubs hier een voorbeeld aan mogen nemen”, aldus KNVB-ambassadeur Rob van de Water.

  En misschien verwoordde ex-G-speler Jaco van de Linden wel het beste wat het sentiment bij alle aanwezigen was: ”Ik heb een topavond gehad. Dit is een avond om nooit meer te vergeten!”.

   

  De videosamenvatting volgt binnen twee weken via social mediakanalen. Foto’s kunnen bekeken worden via de link op de website: www.zinkwegseboys.nl of via:

  https://photos.app.goo.gl/RPFyF1eQXQzvncPCA

  Foto’s: Manon Ligthart