• Er waaide een stevig windje bij de aftrap van Zinkwegse Boys-'s Gravendeel. Dit speelde natuurlijk beide ploegen parten, maar al heel snel, binnen een minuut, bleek, dat de bezoekers beter met de omstandigheden omgingen. Uit een vrije schop vlakbij de cornervlag, welke strak en laag werd genomen, scoorde Levi Vugts, die, vóór de verdediging van het nog niet wakkere ZWB gekomen, wel erg gemakkelijk kon binnen schieten: 0-1. Snel op achterstand komen begint een chronische kwaal te worden bij de Beijerse polder-jongens, want dit was zeker niet de eerste keer dit seizoen.
    Daarna leek 's Gravendeel de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken, met name de snelle en balvaardige linksbuiten Dejan Bislimi maakte het de defensie van de thuisploeg erg lastig, maar de score bleef lang ongewijzigd. Zinkwegse Boys kwam zelfs iets beter in de wedstrijd, maar kon, nog steeds gehinderd door de harde wind niet echt een vuist maken. Zo miste een kopbal van Mike Fiere in de 38e minuut richting bovenhoek kracht om het de prima keeper Jurre de Ronde van de 's Gravendelers enigszins moeilijk te maken. Vlak voor rust (43e minuut) sloeg het noodlot voor de thuisploeg toe. Zonder dat er echt sprake was van een kans voor de bezoekers kreeg Mike Fiere de bal op ongelukkige wijze op zijn arm. De prima fluitende scheidsrechter Sander Vijverberg kon niet anders dan een penalty geven, welke snoeihard werd benut door Levi Vugts.

    In de rust zette Zinkwegse Boys-trainer Peter van Dam nog eens de puntjes op de i bij zijn tot dan toe zoekende ploeg. Dat leek te helpen, want ZWB toonde na de thee veel gretiger. Dit resulteerde in meer kansen, zij het dat 's Gravendeel in de counter gevaarlijk bleef. Zo kregen de bezoekers in de 59e een grote kans, maar de venijnige schuiver vanaf amper 12 meter werd uitstekend gekeerd door Zinkweg-doelman Arne de Jong. Toen het in de 63e minuut 1-2 werd door Rens Burgwal, die op rechts goed doorliep tot de achterlijn en zijn als voorzet bedoelde(?) schot wellicht tot zijn eigen verbazing binnen zag rollen, werd het nog spannend. ZWB ging op jacht naar de gelijkmaker en drong de 's Gravendelers steeds meer terug op eigen helft. Opmerkelijk was hierbij het door trainers Peter van Dam en assistent Henk Reedijk inbrengen van debutant Nasser Abdalla, in de hoop, dat diens ervaring en scorend vermogen wellicht de wedstrijd nog in evenwicht zou kunnen brengen. Deze ingreep mocht echter niet meer baten. De meegereisde supporters van 's Gravendeel haalden opgelucht adem toen scheidsrechter Vijverberg afblies, waardoor hun ploeg de drie punten mee naar 's Gravendeel nam.

    Ype