• De bekerwedstrijd FIOS-Zinkwegse Boys werd afgewerkt in warm Achthuizen.

  In het begin werd al duidelijk, dat de bezoekers duidelijk sterker waren dan de ploeg uit Achthuizen. In de 6e minuut werd het al 0-1 door Jort van Gilst: met de knie lifte hij de bal 'slim' volgens de één (hijzelf) en 'gelukkig' volgens de meeste anderen over de aarzelende doelman van de thuisploeg. De assist kwam van Marlon ter Horst. FIOS kwam niet erg aan voetballen toe door het attente en geconcentreerde spel van ZWB. Men (FIOS) probeerde vanuit de counter gevaarlijk te worden, maar de defensie van Zinkweg gaf geen krimp. Zinkwegse Boys controleerde de wedstrijd volledig. FIOS liet, op wat wanhopige lange trappen naar de eenzame spits of de snelle linksbuiten, weinig zien. Toch kon ZWB het overwicht in deze fase niet in meer doelpunten
  tot uitdrukking brengen. De ploeg zocht soms iets te gehaast de aanval. Het massaal verdedigende FIOS kwam daardoor niet echt in de problemen op een kopbal uit een corner net naast het FIOS-doel in de 40e minuut. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 stand

  In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld: ZWB combineerde goed en kreeg kansen, zoals Marnix de Koning, die net over de kruising mikte. In de 51e minuut moest de keeper van FIOS nog tweemaal ingrijpen op een gevaarlijke inzetten vanaf de voor hem linkerzijde door Rens Burgwal. In de 54e minuut werd het door Kevin Brasser toch 0-2: uit een scrimmage voor het doel schoot deze beheerst binnen. De defensie van de thuisploeg begon daarna steeds meer te wankelen. Zo kregen de Zinkweggers kans op kans, maar het vizier stond niet volledig op scherp of de FIOS-doelman lag in de weg. In de 72e minuut maakte Rens Burgwal de onvermijdelijke 0-3 nadat hij op miraculeuze wijze door Jort van Gilst alleen voor de keeper werd gezet.
  ZWB bleef na deze bevrijdende treffer, ondanks de hitte, geconcentreerd voetballen. Kevin Brasser stifte in de 75e minuut nog een goede kans op schitterende wijze over het vijandige doel, en in de 78e minuut moest de keeper van de Achthuizers nog redden op een goede inzet van Jort van Gilst. FIOS stelde er aanvallend weinig tegenover, behalve een vrije schop van de rand van de zestien, die ruim over het doel van keeper Arne de Jong ging. In de slotfase maakte Marnix de Koning nog een prachtig doelpunt. Hij krulde de bal vanaf de rechter punt van het strafschopgebied schitterend in de verste kruising en bracht hiermee de verdiende eindstand op het scorebord: 0-4. De scheidsrechter, dhr. Vijverberg voelde de wedstrijd goed aan. Liet voetballen waar nodig en floot waar nodig. prima!

  Conclusie: ZWB was duidelijk te sterk voor Fios. 'Man of the match': Jort van Gilst. Vanwege zijn goede spel alsmede een assist en het openingsdoelpunt.

  Ype
  (foto: Jort van Gilst vorig seizoen tegen 's Gravendeel)