• Het is weer zaterdagochtend, tijd om te voetballen. De mannen van jo9-1 verzamelen zich op de club, waar een wedstrijd wordt gespeeld tegen Brielle jo9-3.Trainer Eelco die nog even bij de ouders vroeg of er iemand wilde fluiten, waarbij Marieka (de moeder van Boaz) die het eigenlijk niet zag zitten, het toch maar even deed!! En dus tijd voor de wedstrijd.

  De mannen doen hun jackjes uit en pakken hun posities op het veld. Ze waren in hun doen, want na de wedstrijd van vorige week waar tiki takki spel werd gespeeld bij Hekelingen voelden de jongens zich onsterfelijk. En de scheids fluit voor het begin en de aftrap is genomen. Daar waar Brielle eigenlijk als eerste richting het doel van Zinkweg kwam bleef het even een tijdje nog 0-0. Maar al snel kwam Zinkweg in hun spel en ontbrak het in de laatste pass om de brilstand van het scorebord te halen.Maar goed, 'heb vertrouwen' zeiden de trainers, 'als je die laatste pass ook goed geeft gaat hij een keer vallen'. En jaaaaaa !!!! Hahaha daar is die dan, de 1-0 voor Zinkweg. Daarop volgende al snel de 2-0 en de 3-0 voor onze ster spelers !!

  We zagen nog niet helemaal het spel van afgelopen zaterdag maar dat hoefde ook niet echt want Brielle was ook geen Hekelingen. Er werd soms leuk gecombineerd, balletjes van links naar rechts en balletjes langs de lijn naar voren. Wat ons met de rust een voorsprong van 4-0 opleverde.

  Onze kleine Jayden zorgde voor de lange dribbel, schoot soms, en gaf hem soms goed af. Ook kwam hij overal op het veld die bal weer ophalen. Dylan en grote Jayden zorgde dat achterin de bus geparkeerd stond, daar kwam bijna niemand langs!! En als er dan nog iemand langs kwam stond onze middenvelder Rein daar ineens tussen. Fantastische teamwork kan je wel stellen.
  Nathan onze goalie is 1 keer op de proef gesteld met een mooie duik naar de bal. Daarbij bleef hij wel lekker scherp. Middenvelder Liam sloot goed aan bij de aanval en kwam vaak vrij. En Boaz was continu op zoek naar het doelpunt. Wat logisch is als je het meeste in de punt van de aanval staat.

  Zinkweg kwam in de aanval naar het doel van Brielle maar liepen zich een beetje vast rond het doel. De trainer zei tegen grote Jayden sluit maar een beetje aan en als hij komt zit je er gelijk boven op. Maar de bal ging als een flipperkast van links naar rechts tot dat de bal door Brielle over de grond naar voren werd geschoten. Maar hey daar stond onze grote Jayden de bal op te wachten!! Jayden komt aan rennen, denkt niet veel na, en poeiert hem hard en hoog over iedereen heen …. En ja .. ja … jaaaaaaa!!! Hahaha wat een doelpunt whoeehoeee.

  We zijn normaal niet zo voorstanders van afstand schoten maar dit was wel een plaatje hoor ..!!! Dit is geen discussie, dit is gewoon het doelpunt van de week hoor!! Toen we de laatste 10 min ingingen ging onze keeper Nathan een beetje achterin mee voetballen. 9 van de 10 ballen waren uitstekend naar Rein die zich continu vrij liep langs de lijn. Maar die ene van de 10 die hij net een beetje verkeerd raakte koste ons een tegendoelpunt. Maar goed we konden het ons veroorloven want we stonden inmiddels al 9-1 voor.

  En vrij kort daarna floot de scheids dan ook af. Toen was het nog even de penalty’s nemen en iedereen een handje geven. En dat met name aan onze scheidsrechter Marieka die last minute onze wedstrijd begeleide. Mannen we hebben weer van jullie genoten. Er is nog altijd ruimte voor verbetering, maar daar hebben ze bij Ajax en PSV ook nog steeds moeite mee.

  Fijn weekend nog !!

  Jullie trotse trainers !!!