• Na de goede overwinning op GOZ van vorige week moesten we dit keer via het pontje uit naar Rijnmond Hoogvliet Sport. Met Kyano weer terug, en Siem bijna weer hersteld maar Mette nog geblesseerd hadden we deze week alleen Senna als invaller bij de ploeg.

  Op (kunstgras) veld 2 beginnen we tegen de fysiek sterke jongens uit Hoogvliet met Siem en Desley in de wissel, dus met Luca als laatste man, en Senna weer op mid-mid. Het wordt al snel duidelijk dat we voetballend beter zijn, waar wij veelal proberen op te bouwen van achteruit, is het Rijnmond HS dat sneller de diepe bal zoekt vanaf de achterbal. Dit leidt tot gevaar aan beide kanten, voor ons is het Kris die 2x een goede kans krijgt maar zijn schoten missen net het doel. Voor het doel van Lars wordt het een paar keer gevaarlijk uit een corner en bij een enkel afstandsschot. Maar de meeste kansen uit combinatievoetbal zijn voor ons. Ze gaan er alleen net niet in.

  Na het 1e kwart gaat Siem het weer proberen na zijn blessure van vorige week op rechtsachter (voor Kyano) en Desley komt erin voor Senna waardoor Luca naar mid-mid gaat en Desley weer vertrouwd als laatste man gaat spelen. We blijven proberen om rond te spelen en op de goede momenten diepte te kiezen. Na 20 minuten spelen valt dan toch de bevrijdende treffer voor ons uit een identieke aanval als de laatste goal van vorige week. Via Jens komt de bal bij Jurre die met een mooie steekpass Kris bedient, dit keer schuift hij hem wel rechts in de verre hoek, 0-1! De thuisploeg komt in deze fase niet echt meer gevaarlijk voor het doel, ze blijven loeren op afstandsschoten, maar we zitten er kort op dus die worden geblokt.

  Met de 0-1 voorsprong gaan we richting de kleedkamer voor de limonade. Na de rust weer 2 wisselingen, Senna en Kyano komen er in voor Jurre en Fabian. Luca schuift dit keer zelfs nog een linie door naar de rechts half/buiten positie, en Siem komt op het midden net achter Senna. We blijven het betere van het spel hebben en achterin komen we zelden meer in de problemen met de snelheid (en het voetballend vermogen) van Desley als wapen om het Rijnmondse gevaar te neutraliseren. Luca en Kyano combineren een paar keer goed op rechts maar krijgen beiden de (zware) bal net niet hard genoeg tussen de palen.

  In het laatste kwart zijn het Kris en Luca die even kunnen uitblazen op de spreekwoordelijk bank. Het kwart is net begonnen of Siem onderschept de bal en geeft een bekeken balletje op Fabian die aanvallend op het middenveld is gaan spelen. 1-op-1 met de keeper schuift hij de bal rechts langs de keeper op de binnenkant van de paal. De bal stuitert terug op de doellijn, maar Faab is goed doorgelopen om de rebound op de lijn zelf binnen te knallen, 0-2! Rijnmond HS probeerde nog van alles, één keer ontsnapt de spits aan de aandacht van onze verdediging, maar door de goede sprint van Jens moet de spits gehaast schieten en kan Lars uitstekend redding brengen in de 1-tegen-1. In de laatste 6 minuten is het Luca die Jens nog vervangt en Siem, die het goed heeft volgehouden zonder klachten, komt er nog even uit voor Kris. Rijnmond HS komt er nog wel een paar keer uit en sticht gevaar met corners en afstandsschoten. Uit een corner schieten ze zelfs op de lat, maar bij de rebound is Lars attent met een redding. Gelukkig is het even later Senna die de marge vergroot na een technisch hoogstandje. Vanaf rechtsvoor kapt hij 2 verdedigers uit en rondt prachtig af met een schuiver links in de hoek, tot grote vreugde van de trainers, spelers en Zinkweg-aanhang waaronder z’n trotse vader en opa, 0-3!

  Niet veel later fluit de uitstekend leidende scheidsrechter af, en schrijven we weer 3 punten bij na wederom een prima partij, waar het weer in grote getalen opgekomen Zinkweg publiek ook zichtbaar van genoten had.

  Volgende week thuis tegen De Jonge Spartaan, dat belooft weer een leuke en spannende wedstrijd te worden want zij waren vorig seizoen een leuke en gelijkwaardige tegenstander.