• Onze 2e wedstrijd in de 1e klasse was tegen een tegenstander van naam, Sportclub Excelsior (JO12-2). Er was goed getraind dus vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Het was even afwachten hoe het zou gaan met Lars, want hij had hamstring klachten opgelopen na de laatste keeperstraining.

  In de 1e helft speelden we met schuine wind tegen. We begonnen met Desley in de spits, en Fabian en Jens op de flanken. Ondanks een licht overwicht kwamen we net niet tot een goed schot, maar het leek een kwestie van tijd voordat we zouden scoren. Uit een prachtige aanval komt de bal door de lucht voor het doel, Jens neemt de bal uit de lucht maar zijn schot wordt gepakt door de keeper. Op het middenveld en achterin waren we de tegenstander veelal de baas hoewel Lars nog 1x in moest grijpen en 2 schoten van  Excelsior gingen over en naast.

  Na het 1e kwart moest Lars toch naar de kant want hij had te veel pijn aan zijn hamstring. Desley stak gelijk zijn vinger op bij de vraag wie er op doel wilde, wat een baas! Het waren nu Kris en Jurre, die met Jens het aanvalstrio vormen. We proberen het een paar keer van afstand maar de keeper van Excelsior was duidelijk niet makkelijk te passeren. Er volgen meer gevaarlijke momenten, de keeper redt op een schot van Jurre, Kris schiet hem buiten bereik van de keeper op de paal, en een schot van Jurre uit een moeilijke hoek wordt nog net geblokt en Mette schiet de rebound net naast. Ondertussen staat onze invalkeeper Desley te blauwbekken in het doel want er komt nauwelijks meer een bal in zijn buurt omdat Siem het middenveld onder controle heeft en als er een bal
  doorkomt er uitstekend verdedigd wodt door Mette, Kyano en Luca. Weer een tegenvaller, Kyano valt ook uit met een pijnlijke linkerenkel. Fabian even rechtsachter, wat ook prima gaat!

  In de 2e helft krijgen we de wind meer in de rug. Excelsior Rotterdam komt nauwelijks nog over de middenlijn, en als ze erover komen is daar laatste man Luca als betrouwbare slot op de deur. Het is wachten op de 1-0, want we creƫren weer veel kansen. Schoten van Siem en Kris missen net het doel. Een lange bal van achteruit wordt slim doorgekopt door Jurre naar Kris, die hem net langs de keeper probeert te tikken. De keeper lijkt hem te onderscheppen, maar de bal schiet net door, Kris kan hem met links in het lege doel schuiven voor de bevrijdende 1-0!

  In deze fase zijn we heer en meester en is het wachten op de 2-0, maar hij valt maar niet. In het laatste kwartwil Kyano het toch weer proberen, na een paar sprintjes te hebben getrokken langs te lijn. Koud in het veld begonnen aan het laatste kwart is het Fabian die op rechtsvoor slim ziet dat Kyano vanuit achter is meegelopen, hij geeft de bal mee en Kyano bedenkt zich geen moment en vanaf 8 meter schiet hij de bal strak in de linker benedenhoek, 2-0, wat een ontlading! En mooi dat notabene Kyano hem maakt, het hele team komt hem feliciteren, zelf Lars strompelt het veld in.

  De 3-0 lijkt een kwestie van tijd maar de uitstekende keeper van Excelsior duikt 2 schoten van Jurre en Kris uit de kruising. De meer dan verdiende voorsprong komt even later toch nog even in gevaar als Luca vanuit de laatste man positie het middenveld in dribbelt. Door een overtreding (zo lijkt het) wordt hij gestuit, maar scheidsrechter Nick laat doorspelen. Een counter van Excelsior is het gevolg, Desley redt het schot van dicbtbij maar moet de bal lossen waardoor een Excelsior speler de bal van dichtbij kan binnentikken, 1-2. Gelukkig fluit Nick even later voor het einde en zo boekenwe onze eerste overwinning in de 1e klasse.

  Van het ruim aanwezige publiek horen we dat het een mooie wedstrijd was om naar te kijken. Ook de sportieve tegenstander Excelsior
  vond het een leuke wedstrijd, hoewel ze liever een ander resultaat hadden gewild natuurlijk.

  Volgende week mogen we weer tegen Excelsior, maar dan uit op Sportpark Woudestein, tegen Excelsior Rotterdam JO12-1.
  Als we dan net als vandaag echt als een team spelen en wat beter de kansen benutten maken we daar ook kans tegen.