• Zaterdag 10 februari stond het duel met De Jonge Spartaan JO12-1 op het programma. Vooraf dachten we dat dit wel eens de moeilijkste tegenstander kon zijn. Ze hadden hun 1e wedstrijd ruim gewonnen bij ZBVH. Vorig seizoen hadden we ook een paar keer tegen ze gespeeld en dat was vaak net winst of net verlies.

  Na een minuut stilte vanwege het vreselijke bericht van het plotselinge overlijden van een jeugdtrainer beginnen beide ploegen aan de wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Julian. In het begin van de wedstrijd gaat De Jonge Spartaan fel van start. Vooral vanaf onze linkerkant komen ze er voetballend goed doorheen, en in de duels zitten ze er lekker fel op. Langzamerhand beginnen we beter in ons spel te komen en worden we steeds dreigender. Fabian, dit keer vanaf links, en Kris vinden elkaar goed, en Jens zorgt van achteruit voor de aanvoer. Uit de dreiging ontstaan een paar corners en uit één van die corners draait Kris de bal voor het doel zo op het hoofd van onze kleinste, maar wel de beste kopper, Luca. Hij knikt de bal via de grond binnen, 1-0! Even later ontsnapt Kris aan de laatste verdediger en alleen op de keeper schiet hij met links netjes in de rechterhoek, 2-0. Vlak voor de onderbreking een momentje van pech, Jens en Desley willen allebei een bal wegwerken en botsen op elkaar. Een tegenstander profiteert en de spits van Jonge Spartaan kan van dichtbij Lars passeren, 2-1.

  Na de onderbreking komt Jurre erin voor Kyano, en zakt Luca naar rechtsachter. We komen steeds beter in ons spel, winnen meer duels en zijn aan de bal veel gevaarlijker. Siem controleert op het middenveld en is de schakel van de verdediging naar de aanval. Uit weer een combinatie tussen Kris en Fabian is het Fabian die links voor de goal keihard op doel schiet. De keeper zit er nog aan maar de bal verdwijnt in het goal, 3-1. Even later zet Siem een aanval op en Kris legt hem van rechts netjes terug op Fabian die recht voor de goal zijn 2e maakt, 4-1!

  We gaan met een gerust gevoel rusten maar waken voor een eventuele comeback van De Jonge Spartaan. Nog 1 of 2 goals maken, en het verzet is gebroken, houden we de jongens voor.

  Na rust komt invaller Jan in het veld voor Siem en neemt Luca ook weer even zijn welverdiende rustmoment. De Jonge Spartaan lijkt er nog in te geloven want ze gaan fel van start, een afstandsschot mist net het doel. Maar even later is het Fabian die met zijn 3e goal de wedstrijd spreekwoordelijk in het slot gooit. Niet veel later is het Kris die met een heerlijke ‘Brobbey goal’ het laatste sprankje hoop van De Jonge Spartaan weg neemt. Hij neemt de diepe inspeelpass aan met een felle verdediger in zijn rug, draait weg over links en sprint naar de keeper die hij met een slimme punter in de verre hoek verslaat, 6-1! De Jonge Spartaan is geknakt, de spitsen en middenvelders worden inmiddels gek van Desley, die keer op keer de bal voor de fysieke spits onderschept en een paar middenvelders voorbij dribbelt alsof ze er niet staan. Jan valt prima in op het middenveld en combineert met z’n maatje Jurre. Jurre die ook nog scoort, als een bal van links hoog wordt voorgegeven lijkt hij hem net met het hoofd te raken en bal verdwijnt in het doel. Desley gaat mee met een corner en weet de bal met een soort halve omhaal achter zich vandaan in het doel te krijgen. Het gaat hard zo, Kayno en Luca combineren en Luca schiet de bal straks links in het doel. Lars, die niet veel te doen krijgt, brengt de bal steeds goed in het spel bij de achterballen met passjes in de voeten van een middenvelder, en weet regelmatig gevaar te stichten uit z’n handen met verre uittrappen naar de spitsen. Bij twee spaarzame kansen voor de Jonge Spartaan is hij attent. Hij redt eerst op een schot van dichtbij en bokst even later een gevaarlijke voorzet weg.

  In het laatste kwart worden de laatste 4 spelers nog gewisseld en scoren we nog 2 keer. Fabian maakt z’n 4e van de dag, na een fout in de opbouw van de tegenstander krijgt hij de bal zo voor zijn voeten en poeiert hem binnen. Een schot van Jens, die eerder al de paal had geraakt met een afstandsknal wordt door een eigen speler weggeschoten maar verkeerd geraakt, eigen goal. De laatste goal is nog een eretreffer voor De Jonge Spartaan, de spits kopt van dichtbij een voorzet in. Eindstand 11-2.

  Weer een verdiende overwinning, die wat groot uitviel omdat de jongens van De Jonge Spartaan (begrijpelijk) na de 6-1 de kopjes lieten hangen. Maar complimenten voor onze ploeg, want we bleven doorgaan. Als we alle goede dingen van vandaag (onder andere duelkracht, teamspirit, goed combinatievoetbal, snelheid, fitheid en afronding) weten vast te houden, kunnen er nog mooie dingen gaan gebeuren in deze 1e klasse.