• Zinkwegse Boys JO10-1 van dit seizoen is gevormd door spelers uit de 3 verschillende JO9 teams van vorig seizoen, en trainers Wouter en Martin. Hoe zou dat gaan lopen? Natuurlijk, de jongens kenden elkaar al goed, want ze hadden al een half seizoen met elkaar getraind.

  Zonder vaste keeper begonnen we het seizoen, maar de meeste spelers vinden het niet erg en zelfs wel leuk om soms eens een wedstrijdje op doel te staan. Dus dat ‘probleem' was snel opgelost.

  De trainers kozen voor inschrijving in de 2e klasse, we twijfelden nog over de 1e klasse maar dat we dat niveau aankonden moesten de jongens dan maar laten zien….

  De 1e wedstrijd tegen Poortugaal JO10-4 beloofde veel goeds, er werd leuk gespeeld en alle veldspelers scoorden minimaal 1 keer, 11 - 1 winst.

  De 2e wedstrijd bij SHO JO10-1 was spannender, de jongens kenden veel SHO spelers en in de 1e helft ging het een tijdje redelijk gelijk op. De 2e helft waren we veel scherper en met 9 - 6 winst van het veld stappen bij SHO is altijd lekker.

  De 3e wedstrijd was Smitshoek JO10-3 de tegenstander op het trainingsveld. De Boys gingen furieus van start en binnen no-time stond het 5-0 voor. Uiteindelijk deed Smitshoek zo nu en dan nog wat terug, waardoor de eindstand op 13 - 5 kwam.

  Bij de 4e wedstrijd bij Charlois JO10-2 was het weer vooral 1-richtingsverkeer, en een beetje uitkijken voor de tackles…. 15 – 3 gewonnen dit keer.

  De 5e wedstrijd was tegen Rhoon JO10-1, de 1e keer op het nieuwe kunstgras. Hoewel de snelheid van het veld even wennen was, wisten we er toch 12 te maken, 12 – 2 winst!

  De 6e en laatste wedstrijd wilden we ook winnen, een tikkeltje gespannen begonnen de jongens aan de uitwedstrijd bij Poortugaal JO10-3, maar toen de 1e goals erin gingen begon het weer te lopen. Poortugaal had zeker ook leuk spel en uiteindelijk werd het 14 – 7 voor ons. Zodat we met recht konden spreken van een ‘kampioenschap’. Want officieel publiceert de KNVB onder de JO11 nog geen uitslagen en standen, maar als je alles wint eindig je als 1e, zo simpel is dat. Dus toch een beker omhoog mogen houden en het vieren met een patatje in de kantine.

  Al met al een veelbelovende start van het seizoen, waarin we naast deze wedstrijden ook 2x oefenden tegen sterke tegenstanders, tegen NSVV dat hoofdklasse speelt en tegen SHO (tegen hun beste JO10 spelers die al JO11-1/JO11-2 spelen). Tegen NSVV werd nog ruim verloren, maar dat was de 1e wedstrijd en dat was duidelijk wennen. Tegen SHO werd nipt met 1 doelpunt verschil verloren.

  In fase 2 van de competitie (eind oktober tot midden december) gaan we zien hoe ver we het kunnen schoppen in de 1e klasse.