• Gezocht: iemand die deze keer herhaling reanimatie/BHV cursus coördineert voor ZWB

    11 sep 2022
  • Wat een Sparta-supporter een paar weken terug overkwam op de tribune  met een hartstilstand, kan ook zo maar op de amateurvelden voor je neus gebeuren. Weet jij dan hoe te handelen? Wil jij het op je geweten hebben als iemand iets overkomt en jij had er iets aan kunnen doen? Je hebt bij een incident met een hartaanval max. 6 minuten de tijd om iemands levenskansen of -kwaliteit positief te beïnvloeden.

    We vinden het als club belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen zijn die weten te handelen in geval van hartfalen. Dit is niet alleen van belang op en rond het veld, maar zeker zo belangrijk voor ieders privé situatie. Deze cursus duurt twee avonden (herhalers slechts 1 avond)  in het najaar van 2022 van ongeveer 2 uur.

    Je leert bij de cursus hoe je moet handelen als iemand wordt getroffen door een hartstilstand, ook in combinatie met een Automatische Externe Defibrillator kortweg AED apparaat, welke op de club aanwezig is aan de buitenmuur- ook beschikbaar voor het buurtschap-naast de bestuurskamer met een codeslot. Hierdoor is de kans dat iemand het overleeft vele malen groter. We zoeken iemand die dit coördineert voor ZWB.  Gegadigden kunnen zich hiervoor  aanmelden via vvzwb@zinkwegseboys.nl