• Zinkwegse Boys begon wat te afwachtend aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen het lager geklasseerde (5e klasse) Fortuna Be Quick (verder in dit verslag aangeduid met 'Fortuna') Hierdoor kreeg de thuisploeg in de beginfase de beste mogelijkheden. Keeper Martijn Krediet toonde echter zijn klasse en hield zijn doel schoon.

  In de 15e minuut deed ZWB pas wat terug; Kevin Brasser miste echter een vrijwel vrije kans: er zat nog nèt een Fortuna-been tussen. En kort daarna, in de 19e minuut, miste Simon van Rheeden ook een goede kans na een flitsende uitval van de gasten. Toch had 'de Zinkweg' het niet gemakkelijk in deze fase. Telkens probeerde Fortuna met de lange bal de snelle buitenspelers
  te lanceren en bezorgde zo de defensie van ZWB, met name het sterke duo Mart van der Meijde en Bas Koelemeijer de nodige problemen. Aan de andere kant kreeg de defensie van Fortuna regelmatig (jammer genoeg) bijstand van de gretig vlaggende grensrechter om de aanvallen van ZWB te stuiten. In de 42e minuut kreeg Fortuna weer een goede kans. Het schot gaat echter over het doel van Martijn Krediet.

  In de rust zette trainer Peter van Dam (geassisteerd door Henk Reedijk) bij ZWB de boel even op scherp. Dit had gelijk resultaat: direct vanaf de aftrap scoorde Thomas van Gilst de 0-1. (Binnen 35 seconden!). In de 61e minuut scoorde Simon van Rheeden met een bekeken lobje de 0-2. De assist was van een sterk doorzettende Kevin Brasser. Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld, maar Fortuna knokte zich knap terug in de wedstrijd. Het zette meer druk en in de 73e minuut kreeg Fortuna, zij het nogal gemakkelijk,
  een vrije schop op de punt van de zestien. Deze werd door Dylan de Vroed knap in de korte hoek geschoten. 1-2! Fortuna ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Tevergeefs, mede doordat in de 79e minuut Martijn Krediet, zij het met moeite, wederom een goede inzet. In de 82e minuut kreeg Simon van Rheeden aan de andere kant nog een goede kans voor de bezoekers, maar hij werd op de rand van het strafschopgebied nogal stevig gestuit. De volgens de overigens goed fluitende referee niet onreglementair (uitleg: de verdediger raakte eerst de bal. Ik zat te ver weg om daar een eerlijk oordeel over te kunnen geven.) neergehaalde spits van de bezoekers moest hierdoor helaas wel geblesseerd het veld verlaten.

  Terechte eindstand 1-2. Trainer Peter van Dam had een leerzame middag.

  (Verslag: Ype Swart, Foto via gebr. Schilperoort)

  Zie: klik hier voor alle foto's van de wedstrijd.