• FAQ Clubtaken

  Ik zie de hospitality clubtaak niet in de Voetbal.nl app, hoe komt dat en/of wat kan ik hier aan doen?

  Staat ‘hospitality’ aangevinkt als voorkeurstaak onder Persoonlijk > Vrijwilligers > Voorkeurstaken? En staat je beschikbaarheid op zaterdag minimaal van 8.00 – 13.00u? Zo nee, zet dit dan (weer) goed, ververs je programma door het scherm naar beneden te swipen en check het nog eens. Nog steeds niets? Stuur een mailtje naar vvzwb@zinkwegseboys.nl.

   

  Wanneer heeft ons team schoonmaakdienst en wat moeten we doen?

  Over de schoonmaakdienst, inclusief de indeling, volgt nog apart contact via de trainer, teamleider en/of aanvoerder. Zie eventueel vast de instructies hier.

   

  Ik heb mij aangemeld voor de scheidsrechterspool. Wanneer moet ik een wedstrijd fluiten?

  Dat hangt er vanaf wanneer een jeugdteam een scheidsrechter nodig heeft en een beroep doet op de pool en wanneer jij beschikbaar bent. Sinds het seizoen ‘19/’20 zijn de jeugdteams zelf verantwoordelijk om een scheidsrechter (of spelbegeleider bij de jongste jeugd) te regelen. Sommige teams hebben een vaste scheidsrechters of bijvoorbeeld meerdere ouders die om de beurt een wedstrijd fluiten. Andere teams wisselen wekelijks. Het kan ook zijn dat een vaste scheidsrechter een keer niet beschikbaar is.

  Wij faciliteren de jeugdteams met de ‘scheidsrechterspool’, bestaande uit enthousiaste vrijwilligers en (hopelijk net zo enthousiaste) leden met een clubtaak. Via de groepsapp van de scheidsrechterspool kunnen gemakkelijk afspraken gemaakt worden.
  Van eenieder met een clubtaak verwachten we dat zij een redelijke beschikbaarheid tonen en minimaal enkele wedstrijden per jaar fluiten.

   

  Waar kan ik zien of ik ben vrijgesteld van een clubtaak of hoeveel punten ik dit seizoen nog moet behalen?

  Ga in de Voetbal.nl app naar ‘Persoonlijk’ > ‘Vrijwilliger’. Zie voor meer info (ook over aanmelden) de aparte instructies zoals opgenomen op onze website.

   

  Ik kan écht geen clubtaken uitvoeren. Is er een alternatief?

  Je kunt uiteraard ‘kernvrijwilliger’ worden. In dat geval ben je vrijgesteld van clubtaken. Kernvrijwilligers zijn die vrijwilligers die een belangrijke vaste taak op zich nemen. Van trainers en jeugdcoördinatoren tot vrijwilligerscoördinator of webmaster en nog veel meer.

  In absolute uitzonderingsgevallen kan in overleg met het bestuur ook gekozen worden voor een andere invulling. Neem hiervoor contact op met het bestuur via vvzwb@zinkwegseboys.nl.

  Werkt dat allemaal niet, geldt er een ‘boete’ van €25 per gemiste clubtaak (en een maximum van €50 per seizoen).

   

  Alle wedstrijden zijn afgelast terwijl ik me had aangemeld voor een hospitality clubtaak. Moet ik mij zelf opnieuw aanmelden voor een andere datum?

  Jazeker! Voor zover er nog open taken zijn natuurlijk. Zijn alle taken voor de rest van het seizoen al vergeven en heb je je clubtaak niet kunnen vervullen door een afgelasting, geldt uiteraard ook geen ‘boete’.

   

  Waar vind ik meer informatie over de Voetbal.nl app?

  Aanvullende informatie over Voetbal.nl en de Voetbal.nl app is o.a. hier te vinden.

   

  Waar vind ik meer informatie over de ‘hospitality’ clubtaak?

  Meer informatie is te vinden in het documentje met uitleg dat is opgenomen onder ‘Vrijwilligers’ op onze website. Die is ook beschikbaar in de kantine / bestuurskamer. Op de dag zelf is er ook altijd een bestuurslid of kantinebeheerder die je meer kan vertellen.

   

  Mijn vraag staat er niet tussen, waar kan ik terecht?
  Stuur een mailtje naar vvzwb@zinkwegseboys.nl.

  Eventueel is aanvullende informatie over Voetbal.nl en de Voetbal.nl app o.a. hier te vinden.