• Na de heerlijke wedstrijd tegen SHO vorige week (0-2 winst) moest de JO11-1 weer tegen een 'angstgegner', GOZ JO11-1. Al 2x eerder dit seizoen moesten we in Mijsheerenland en trokken we (enigszins onnodig) steeds aan het korste eind. Zonder trainer Jerry die nog net niet voldoende hersteld was van de griep, maar gesteund door veel supporters en de goede vorm van de laatste weken gingen we vol goede moed de wedstrijd in.

  In de 1e helft gingen we veder waar we vorige week gebleven waren. De tegenstander geen ruimte geven, en zelf als het kan voetballend eruit komen. Met Siem en Kris voorin en Fabian en Luca erachter vanaf het midden kwamen we regelmatig al dreigend voor de goal van GOZ. En na 7 minuten valt de 1-0 al. Fabian stuurt Siem weg met een steekbal, en Siem kan vanaf rechts uithalen, de bal komt via de keeper het veld weer in en Kris is er als de kippen bij om binnen te schieten. We blijven veel gevaarlijker dan GOZ, dat maar nauwelijks tot combinaties kan komen. Dan komt de bal via een hoge bal bij Kris, op zo'n 25 meter van het doel, hij controleert de bal, en in de draai schiet hij vanuit de stuit met een grote boog de bal zo over de keeper het doel in, wat een heerlijke 2-0 is dit!
  De enige 2 mogelijkheden van GOZ onstaan als we achterin niet helemaal goed staan, Desley wordt uit het centrum naar links weggelokt en hierdoor komt de spits vrij. Maar de bal wordt gelukkig 1x niet gegeven en de andere keer is Lars attent om de bal voor de voeten van de spits weg te plukken. Net voor rust lijkt het 3-0 te gaan worden als Kris een vrije doortocht heeft naar de keeper, hij aarzelt net iets te lang met schieten en de verdediger kan nog net de bal wegtikken.

  Met een confortabele 2-0 voorsprong gaan we rusten.

  Wat er in de siroop zat weet ik niet maar na de rust lijken we het even helemaal kwijt te zijn. GOZ gaat steeds meer hoge ballen naar voren schieten en bij 1 zo'n bal wil Desley hem 2x zo hard terug schieten maar maait hij over de bal heen. De spits heeft een vrije doortocht naar Lars. Desley zet de achtervolging in en met zijn snelheid kan hij het nog bijna corrigeren, in een uiterste poging raakt hij de spits die net wilde schieten. GOZ roept om een penalty maar de scheidsrechter ziet uitstekend dat de bal zo voor de voeten van een andere GOZ speler komt die zo binnen kan schuiven, 1-2. Een aardige dreun voor het zelfvertrouwen en een minuut later zijn we weer even niet scherp in de duels en kan de spits van GOZ van dichtbij de 2-2 inschieten. Gelukkig krabbelen we daarna weer wat op, maar komen we nog goed weg bij 2 kansen van GOZ. We zitten even wat minder in de wedstrijd.
  Het laatste kwart breekt aan. Fabian baalt ervan dat hij geen overtreding mee kreeg en wil er mee stoppen tegen deze tegenstander. Ik probeer hem op te peppen en vertel hem dat hij juist door moet gaan en dat hij de winnende gaat maken straks. Siem neemt de plek in van Desley en Mette schuift een plek naar achteren voor Jens. Na 7 minuten komt Desley er nog even in op de plek van Kris. En dan een aanval uit het boekje, Kyano op rechtsachter speelt Jurre in, Desley duikt de rechterhoek in en Jurre geeft perfect mee. Fabian is in de spits voor het doel opgedoken en Desley geeft hem perfect strak voor. Faab komt op een meter of 4 alleen voor de keeper en neemt de bal in 1x op de wreef, 3-2! Wat een heerlijke combinatie goal over 4 schijven! Nu nog vasthouden, iedereen geeft alles maar Carel, de beste speler van GOZ komt nog een keer door op rechts en geeft hard voor, of was het een schot? Lars bokst de bal prima uit de goal! In het restant van de wedstrijd geven we niks meer weg, en na het laatste fluitsignaal juichen de spelers, en na een 'nabespreking' tussen de 3 trainers en scheidsrechter kan ik ook meevieren en glij ik ineens met buikschuiver richting de spelers die in een kring de wedstrijd nabespreken. Een soort van mini kampioen, want we speelden deze 3e fase maar 4 wedstrijden, waarvan 1 gelijk en 3 gewonnen, en de afgelaste wedstrijd was tegen de onderste.

  In de 4e fase naar de 1e klasse? We wachten de nieuwe indeling van de KVNB af...