• De laatste wedstrijd uit de bekerfase stond er een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander Smitshoek JO19-5. Werden de Boys van de JO19-1 vanmorgen nog verrast dat hun tegenstander Smitshoek JO19-3 met maar 10 spelers op de Beijerse Polder opdoken, de JO19-5 zat goed in de wissels. Zij hadden 4 spelers die de bank warm hielden. Bij onze Boys waren 3 afwezigen, zodat er bij ons 2 wissels op de bank overbleven.
    De Boys begonnen slapjes aan de wedstrijd, voor we goed en wel door hadden dat de wedstrijd begonnen was lag de 1e bal al achter Jesse in het net. Gelukkig wisten de Boys zich snel te herpakken, een paar minuten later was er een vrije trap voor ZWB. De door Sven (R) genomen vrije trap werd door een verdediger weggekopt en kwam voor de voeten van Yannick die de bal tegen de touwen schoot. Het was weer 1-1. De wedstrijd golfde een beetje op en neer, de teams waren aardig in evenwicht, dan weer waren er wat kansjes voor Smitshoek, dan weer voor ZWB. In de 24e minuut was er een mooie aanval van ZWB. Luciano kwam opzetten op het middenveld, gaf de bal naar de zijkant naar Sem, die leverde een prima voorzet af, de bal ging over de keeper heen, maar helaas kopte Yannick naast. Smitshoek sloeg wel toe, een paar minuutjes later verdween een kiezelhard afstandsschot achter Jesse. Tien minuten voor rust was er weer een aanval voor de Boys, het was rommelig in het strafschopgebied, maar Smitshoek wist de bal de 16 uit te werken. Daar stond echter Sven (G) klaar die met een mooie trap de gelijkmaker maakte: 2-2. Nadat eerder al een handsbal in het strafschopgebied onbestraft was gebleven werd een handsbal in minuut 38 wel bestraft, de bal ging op de stip! Een buitenkansje voor ZWB. Helaas had specialist Julian net zijn wisselbeurt, Luciano ging achter de bal staan, maar dit buitenkansje belandde helaas op de paal.
    Met een gelijke stand zochten beide teams de kleedkamer op voor de pauze.
    De tweede helft begon weer niet lekker voor de Boys, een Smitshoek speler begon aan een solo, 5 ZWB'ers renden op hem af, waardoor het voor hem een koud kunstje was een vrije aanvaller te vinden. Deze benutte deze grote kans meteen en ZWB keek weer tegen een achterstand aan: 3-2. ZWB wist niet echt meer iets te creƫren in deze fase, en Smitshoek prikte de kansjes die ze kregen er met enige regelmaat in. In de 13e , 24e en 32e minuut wisten ze uit te lopen naar een 6-2 stand. Dit was toch wel enigszins geflatteerd. Gelukkig wisten de Boys toch nog ergens een energiebron aan te boren en trokken ze zowaar weer eens ten aanval. In de 38e minuut was er een vrije trap net buiten de 16. Sem ging achter de bal staan. Luisterde goed naar zijn trainer \"Let op dat je hem niet hoog over knalt\" en schoot beheerst de bal over de muur. De doelman had moeite met het subtiele balletje en Don was alert, en kon de bal binnentikken. 6-3, dat is toch iets draaglijker. En \"komop Boys, het kan nog\" jullie spelen voor de wind\" klonk het van de kant om de Boys op te peppen, voor je weet maar nooit. Maar ja Smitshoek was er ook nog, en die maakten er weer 7-3 van. Toch waren de Boys er nog niet klaar mee, Luciano kreeg het op zijn heupen, soleerde door de Smitshoek verdediging en schoot met een droge knal de 7-4 binnen. In de slotfase wilde Luciano er weer vandoor, maar werd ten koste van een gele kaart voor de tegenstander ruw tegengehouden. Weer een vrije trap net buiten de 16. Nu ging Julian achter de bal staan. Met een subtiel balletje net over de muur kwam de bal net onder de lat, de keeper wist de bal nog net met zijn vingertoppen over te tikken, zodat de eindstand niet 7-5 maar 7-4 werd.
    De 1e fase van het seizoen zit erop, 7 wedstrijden die een mooie voorbereiding waren voor de competitie die na de herfstvakantie zal starten. Als de Boys compleet zijn staat er een prima team!