• Dankwoord voorzitter Zinkwegse Boys aan de gemeente HW

  18 dec 2021
 • Beste burgemeester, wethouder, raadsleden, vrijwilligers, aanwezigen de kijkers thuis,

  Ik ben verheugd het woord te richten tot jullie. Hier staat een trotse en dankbare voorzitter.

  Namens alle vrijwilligers en leden van Zinkwegse Boys spreek ik onze dank uit naar de gemeente HW om ons te voorzien van een kunstgrasveld.

  Voor velen gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Voor onze vereniging is dat van onschatbare waarde om op zowel doordeweekse dagen als op zaterdag sportiviteit, plezier en spel te kunnen faciliteren voor honderden voetballers. Als ik afgelopen jaren zie hoe vaak trainingen en wedstrijden vanwege weersomstandigheden niet door konden gaan, biedt dit kunstgrasveld voor heel veel leden een stabiele uitkomst om elke week te kunnen voetballen. Met het oog op de toekomst hebben we een nieuwe belangrijke stap gezet.

  Ik kan u vertellen dat ik afgelopen weken al heel veel blije gezichten heb gezien door het all-weatherveld.

  Het kunstgrasveld stond jarenlang al hoog op de ledenenquĂȘtes die we hebben gehouden. Als vereniging wil je je leden zoveel mogelijk wekelijks faciliteren in datgene wat ze het liefste doen: sport, plezier en ontspanning, dat is wat Zinkwegse Boys graag biedt.

  Zinkwegse Boys wil een veilig en optimaal sportklimaat bieden voor jeugd, senioren, 55+ en niet te vergeten onze G-teams. We beseffen ons dat we een grote maatschappelijke rol spelen in het verbinden van alle sociale milieus, jong en oud. Het verenigingsleven is onbetaalbaar voor de samenhang in onze lokale maatschappij. Verenigingen zoals wij zijn belangrijk voor vriendschappen, saamhorigheid en vitaliteit. Zinkwegse Boys doet dit vol clubliefde gedragen door maar liefst ruim 130 kernvrijwilligers. Daar ben ik trots op!

  Het feit dat de gemeente HW hier breed vertegenwoordigd is, zegt ook iets over de relatie die wij als vereniging hebben met de gemeente. De energie en het elan in de club is goed, die nu na precies 75 jaar op een prachtig punt staat. We kunnen met een gerust hart op weg naar een volgend jubileum.

  Nogmaals, burgemeester, wethouder en raadsleden: een nieuw kunstgrasveld is het mooiste jubileumcadeau dat Zinkwegse Boys zich kon wensen. Namens 470 leden, hartelijk dank daarvoor.

  Met sportieve en maatschappelijke groet namens het bestuur,

  Stephen Steijger

  Voorzitter vv Zinkwegse Boys