• Zaterdagochtend trokken de jeugdige Azzurri van de Beijerse Polder voor de uitwedstrijd tegen Zuidland naar het andere eiland.
  De eerste krachtmeting in de competitie.Kan ZWB J017-1 zich handhaven in deze klasse was de vraag.

  De boys hadden er zin an en onder een heeŕlijk najaars zonnetje gingen ze opgewekt de wei in.
  Snel bleek dat deze tegenstander niet voor de poes was want ze boden stevige weerstand. Toch kwamen er kansen voor Zinkweg maar zoals altijd als je niet scoort dan krijg je een goal tegen.
  Bij een corner van Zinkweg kwam Julian alias Koller, (tjechische spits redactie)als stormram naar voren om de bal met het hoofd in het doel te rammen. Dat mislukte helaas waardoor Zuidland de bal kreeg en razendsnel uitverdedigde en gebruik maakte van de ruimte in de verdediging die Julian had achtergelaten. Een schot op doel een Diego Forlanafzwaaier (Nederland-Uruguay 3-2 wk 2010) die onze keeper niet had. De een-nul achterstand was een feit.

  De boys probeerden nog voor rust gelijk te maken en Julian ging op de bal staan en zwikte zijn enkel, hij zei zelf dat waren de noppen van de tegenstander en moest gewisseld worden.

  In de rust kregen de boys van de trainers te horen:\"Je moet er op tijd weze in het veld anders ben je er te vroeg of te laat\".

  Met dit tactisch advies van de trainers gingen de boys voortvarend uit de startblokken maar resulteerde nog niet in de gelijkmaker totdat Thijmen Brussaard met een \"Laudrupje\" (Michael Laudrup deense aanvoeder redactie)een tegenstander op het verkeerde been zette en de keeper van Zuidland verschalkte. Een-een gelijk.

  Ouder Heidi Aleman heeft deze goal op beeld vastgelegd. Was geen toeval zei ze:\"Ik wist dat er gescoord zou worden\".
  Zij heeft verstand van voetbal want wint elk jaar de Aleman-toto omdat zij het beste de uitslagen voorspelt maar dat terzijde.

  Nu zette Zuidland aan want zij wilden winnen en de wedstrijd werd feller. De boys lieten echter de kapsalon niet van het brood eten. Dat resulteerde in een discutabele gele kaart voor Martin met bijbehorende tijdstraf van tien minuten. Ook zinkweg rook de overwinning maar dankzij knap keeperswerk van de Zuidland-goalie bleef het gelijk. Hij werd dan ook man of de match. De tijd tikte weg tot Thijs Vermaas vlak voor tijd aanlegde voor een vrije trap en op het doel schoot. Die kwam voor de voeten van Julian die er op tijd stond, hij had de opdracht van de trainers goed begrepen, \"je moet er op tijd weze\" en peerde de bal in het doel van Zuidland, vlak voor tijd. Nu was het de taak om de zaak achterin goed dicht te houden en desnoods de bal in de tribune te knallen.

  Zuidland zette nog aan om gelijk te maken en je hoorde hun frustratie want ze vonden inmiddels hun eigen scheidsrechter een \"thuisfluiter\".

  Toen floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en kon het feest beginnen. Bij Zuidland begon de Victorie.