• Het was weer een ouderwetse zaterdag op de Zinkweg, de fans waren weer in grote getalen aanwezig, allemaal fans van zowel de JO17-2 als de JO13-1. Wij als grote jongens mochten op het fonkelnagelneue veld 1 spelen, wat een plaatje Erik, groen als gras, nou ja…kunstgras dan. Hoewel er nog e.e.a. gefinetuned moet worden ziet het er fantastisch uit!
  Vooraf was coach Mark even bij “De Aubergine AGF” langs gegaan voor 11 appels om de tactiek door te nemen met de gladiatoren, 4-3-3 met inzakkende vleugels, druk op de bal….enfin…zoals Louis van Gaal zou zeggen….totaal voetbal!

  Omdat we vorige week niet gespeeld hadden tijdens de “Week van de scheidsrechter” hebben we ietwat verlaat dus nogmaals de scheids Samantha van Stigt Thans in het zonnetje gezet door het aanbieden van een “Week van de scheidsrechter” taart van bakkerij #Voordijk. Beide teams, Zinkweg als tegenstander de Jonge Spartaan JO17-2 stonden in rond de middencirkel opgesteld en onder luid applaus kreeg de scheids de taart uitgereikt met de complimenten voor haar inzet voor de club d.m.v. het fluiten van wedstrijden. Top Samantha en bedankt namens Zinkwegseboys JO17-2!

  1e helft

  De wedstrijd was een kopie van alle voorgaande wedstrijden, een gelijkwaardig Zinkweg wat de tegenstander onder druk zette, goed combineerde en kansen creëerde, kortom…ook dit keer kregen de fans van 17-2 wederom hoop…zou het dan toch?? Op veld 2 speelde Jo13-1 eveneens een leuke pot, en het leek op een reünie uit te draaien! Wat is Zinkwegseboys toch 1 grote familie Erik, maar daar weet jij als Blauw Rode heer natuurlijk alles van. Uiteraard kwam het gespreksonderwerp Boerenbokaal weer voorbij, Floris die zich alweer aanbod om de WIFI te regelen en Erik Wijma die het helemaal geen probleem vond om zijn achtertuin als parking ter beschikking te stellen….of zat het nou anders? Ook kwamen we mensen tegen die naar het leek ineens grijs geworden waren, enfin wat 2 jaar Corona kan doen, en toen Jan den Boer over “vrouw terugnemen op de vier, misschien een tien erbij, Jack-in-the-box, aas op tafel, STIFT!\" begon, wist ik het weer, dit is het Zinkwegseboys gevoel! (https://youtu.be/hZBHkJFcYII) Ondertussen waren we achter gekomen maar waren we zelf ook niet kansloos, zeker niet toen onze eigen “Cruijff nr 14” Reinier de gelijkmaker scoorde en het weer gelijk was. Het was een leuk potje om te zien. Zowel veld 1 als 2 was dus spektakel, lekker toch, prachtig weer, enthousiast publiek en spannend voetbal. Enfin, na gesprekken over het land van de buurman waar we toch wel een mooie parking van kenne make, tot de JO19 op vrijdagavond de BBK te late spele kwamen we weer terug bij het begin van dit verslag dat de wedstrijd een kopie was van voorgaande duels, ook nu komt de tegenstander weer op voorsprong en gaan we rusten met een 1-3 tussenstand, alhoewel ik het 1-2 vond omdat die 3e gewoon niet telt….toch Niels?

  2e helft.

  De tweede helft hebben we gevolgd vanaf de “ouwe mannen stek” , waar normaal Melle, Arno en consorten hun wijsheid staan uit te kramen haalde nu John Schipper weer een paar ouwe koeien uit de sloot, hoe mooi dat eigen doelpunt wel was waar Edwin Sinterniklaas het nakijken had, den vergelijking met Sven van Beek was gelijk gemaakt. Ondertussen speelde onze gladiatoren veel op de helft van de Jonge Spartaan en kregen we best kansen maar “ons” vizier stond niet op scherp en zo treed de bekende voetbalwet intreding…als je ze zelf niet afmaakt vallen ze er aan de andere kant wel in. Uitblinker Niels kwam met regelmaat 1 tegen 1 te staan maar moest vechten tegen de bierkaai en regelmatig z’n hengel uit de schuur gaan halen om te vissen….7 x wel liefst. Speelde we slecht? Nee…dat viel wel mee, maar Erik…zoals voorgaande wedstijden komen er allemaal bv-tjes op het veld, om toch de boel te redden nemen we verkeerde beslissingen en beland de bal niet in het netje. Bart scoorde nog wel het 2e Zinkweg doelpunt maar kon die ander 5 er niet in leggen. Alhoewel ik ze wel telde Bart!

  Conclusie…

  Zinkweg is een fantastische club met een fantastisch publiek! Rond de thuis wedstrijden heerst er een familiale sfeer, het G team dat ook speelde neemt een geweldige sfeer van plezier en vrolijkheid met zich mee. De spelers van de Jonge Spartaan dachten dat het water uit de sloot zou komen, maar hey….dit is Zinkweg, hier stroomt het water gewoon uit de kraan vriend! Wellicht dat het in Menheerse nog uit de sloot komt… Helaas weer verloren maar dat betekend dat we na de herfstvakantie opnieuw worden ingedeeld naar kwaliteit en dan gaan we wel winnen en JUICHEN!!

  Erik, zo zie je, de uitslag doet er niet toe om een leuke sfeer te hebben, want het Zinkweg gevoel overstijgt alles!!

  El Sierd!