• Arjan Brussaard en Gert-Jan Resoort winnen ZWB Open 2023

  11 jan 2023
 • Arnold Koster en Crelis Groeneweg Runners-up.
  Joey van Wildenburg en Ronald van Ruiven winnen de Verliezersronde.
   
  Zaterdag 7 januari werd voor de 11e maal het ZWB Open gehouden in de kantine van vv. Zinkwegse Boys, welke onderdeel uitmaakt van de HWDO ranking.
  Maar liefst 39 koppels wisten hun weg te vinden richting de voetbalkantine voor dit jaarlijks terugkerende evenement. Onder de deelnemers veel vertrouwde gezichten, maar toch ook weer een aantal nieuwe namen in het deelnemersveld die op de 6 aangelegde banen in 9 poules van start gingen met de poule wedstrijden.
   
  De volgende 9 koppels mochten zich poulewinnaar noemen: Martijn & Sem Reedijk, Ger Boekee & Simon OVerkleeft, Jeroen Brusse &
  Mark Elderson, Marco en Twam Meijboom, Lennard Bodegom & Ronald Besseling, Erik Bijl & Gijs de Vos, Jos Solleveld & Piet  Nootenboom en Arnold Koster & Crelis Groeneweg.
   
  Alex Orgers en Dion Hoegen, de winnaars van de laatste editie in 2020, konden er als titelverdedigers niet in slagen om een poulewedstrijd te winnen en waren dus veroordeeld tot de verliezersronde. Hierin wisten zij wel partijen te gaan winnen en kwam door winst op Lars & Sjoerd en Jan & Kees, en Ruard & Youri,  in de finale terecht. Hierin troffen zij Joey van Wildenburg & Ronald van Ruiven. Zij hadden gewonnen van achtereenvolgens Eddy & Tommy, Eric & Niels en Robin & Ricardo. Nadat beide koppels een leg hadden gewonnen waren het Joey en Ronald die een break wisten te plaatsen en daarna een daaropvolgende spannende leg
  al eerste uit te gooien om zo met 3-1 de verliezersronde op hun naam te schrijven en een verrassingsenvelop in ontvangst mochten nemen.
   
  In de winnaarsronde dus 24 koppels die voor de titel gingen strijden en de hoofdprijs van € 100,- voor het winnende koppel.  
  Bij de laatste 16 sneuvelden dan toch een aantal poulewinnaars. In de kwartfinales eindigde 3 van de 4 partijen in een eenvoudige 3-0 overwinning. In de halve finales troffen meervoudig winnaars Arjan Brussaard & Gert-Jan Resoort het koppel Peter Langeveld en Sander van Hamburg. Peter en Sander weerde zich kranig, maar waren helaas niet opgewassen tegen Arjan en Gert-Jan, en dolven met 3-1 het onderspit. Zij waren hiermee wel de beste ZWB-ers van de dag.
  In de andere halve finale troffen Marco en Twam Meijboom het koppel Arnold Koster en Crelis Groeneweg. Ook deze partij eindigde in een 3-1, voor Crelis & Arnold.
   
  Zo stonden er 4 oud-winnaars van de ZWB Open in de finale, Arjan & Gert Jan tegen Arnold & Crelis. Beide koppels hadden elkaar in de poulefase ook al getroffen, welke partij eerder op de dag door Arnold & Crelis met 2-1 was gewonnen. De finale werd gespeeld in een best-of-7 en stond onder leiding van John Schipper & Alex Ton. Onder het toeziend oog van nog zo’n 50 aanwezigen mocht Arjan het bal openen. In een rap tempo werd de eerste leg behouden en konden Arnold en Crelis geen vuist maken tegen de scores van Arjan & Gert-Jan. Dit bleek ook in de 2e leg het geval en werd al vroeg in de wedstrijd een break geplaatst. Nadat Gert-Jan er 3-0 van maakte leek het pleit al beslecht, maar Arnold en Crelis rechtten de rug en gingen beter scoren waardoor ze een kans op een dubbel kregen, welke ze niet onbenut lieten en een 3-1 tussenstand op het bord zette. Arjan en Gert-Jan waren echter niet van hun stuk te krijgen en pakte de draad weer op en lieten hun tegenstanders al snel de hielen zien, om onbedreigd een finish te kunnen gooien. Dit deden ze dan ook bij de eerste mogelijkheid en met 4-1 was de winst binnen.
   
   
  Speciale dank gaat uit naar een ieder die heeft meegeholpen om de kantine leeg te ruimen en om te bouwen tot een darts arena, en ook alles weer heeft opgeruimd. Ook dank aan  het bar- en keuken personeel, die de hele dag druk in de weer zijn geweest om iedereen van een natje en een droogje te voorzien. 
   
   
  Volgende HWDO Ranking is op zaterdag 4 februari. Dan zijn we te gast in café t Krijgertje in Oud-Beijerland. Aanvang is dan weer 19.30 en spelen we singles.