• Afscheidstoespraak elftalleider Roberto

  21 jun 2024
 • Afgelopen zaterdag gaf de afscheid nemende elftalleider Roberto de Koster deze speech:
   
  "Bedankt ❤️❤️❤️
   
  Goedenavond Zinkweggers
   
  Ruim 10 jaar geleden kwam ik als vader en supporter van mijn zoon Lars in contact met de Zinkweg.
  Mijn eerste indruk deed mij denken, toen ik de Beijerse Polder opreed, aan de serie All Stars, waar een voetbalclub was gevestigd waar de samenhang en buurtschap cultuur nog ruimschoots aanwezig is.
   
  Als ik terugkijk naar de afgelopen 10 jaren, met een onderbreking van 2 jaar zijn er heel veel leuke herinneringen mijn revue gepasseerd.
   
  Denk aan:

  ** waar de club ieder jaar naar toe is gegroeid naar een hoger niveau. Van bestuur, trainer, speler tot aan vrijwilligers.

  ** Er was een selectie waar volgens mij de trainingsavonden en de zaterdagen de mooiste dagen van de week waren. Al deze successen met spelers uit de eigen omgeving, die NIET betaald worden, meedoen met de spelerspot en allemaal nog contributie betalen en na de wedstrijd met z’n allen even de kantine induiken voor de 3e helft.
  Hoe mooi kan je het hebben.

  ** diverse trainingskampen naar het buitenland, de 1e was naar Barcelona om oud ZWB 1 speler Mees Lebbink te bezoeken, snel volgde de steden Lissabon, Valencia, Benidorm, Albufeira en Torremolinos.
  Deze herinneringen blijven voor altijd in mijn geheugen gegrift. Zeker ook het mopperen van die vreselijke fietstochten, maar achteraf alleen maar veel gelachen (fiets reisgids ==> LOPEN) en positiviteit vanuit jullie.
  Ook de jaarlijkse casino bezoeken en de vele app berichten met een printscreen met locaties van pubs / kroegen en “locatie delen”.

  ** een historische wedstrijd in Dirksland, op 4 maart 2018 uit tegen titel-concurrent DVV’09, waar een ieder die hier aanwezig is zich zal herkennen in dit.
  Een bizarre wedstrijd met dito scoreverloop met daarbij 2 rode kaarten en 8 gele kaarten van ons welbekende scheidsrechter Dhr de Boer. Verder die wedstrijd, 2x op achterstand en daarna weer terugkomen met 9 man in een hectische slotfase. Denk ook nog aan het beeld van Koen van de Ende die na zijn goal in 92e minuut met gespreide armen voor de dug out van DVV’09 ging staan met daarbij de opmerking “ de volgende keer starten we met 8 man”.

  ** ook helaas in 2018 een degradatie mee mogen maken. Dat was niet leuk.

  ** maar gelukkig ook 2 mooie kampioenschappen. In 2017 met de kampioenswedstrijd tegen Mellisant, met de doelpunt een afstandsschot buiten de zestien door Mees Lebbink in de bovenhoek en dit jaar tegen Hekelingen, waar we 10 minuten moesten wachten en met 25 man op één telefoon hebben staan gluren wachtend op het verlossend bericht.
   
  Zo nou wil ik toch richting het einde gaan en wil ik natuurlijk de volledige staf en spelersgroep bedanken voor hun inzet voor de club en de successen de afgelopen jaren.
   
  Maar ook het bestuur, barpersoneel, supporters en vooral de vele vrijwilligers die wij niet mogen vergeten.
  Zonder hen is een club een leeg huls en kunnen er geen successen gevierd worden. Dus al deze successen zijn ook jullie successen.
   
  Verder wil ik een ieder die de Zinkweg een warm hart toe draagt heel veel succes, geluk en gezondheid toe wensen.
   
  Dank jullie wel voor jullie inzet en clubliefde."