• Aanmelden basiscursus 'EHBO langs de lijn'

  5 nov 2021
 • Een meisje die hard op de grond valt tijdens een training en waarbij haar been een onnatuurlijke houding heeft als je er als trainer bij komt. In een wedstrijd tijdens een scrimmage voor de goal krijgt je keeper een harde schop tegen zijn  hoofd, waardoor letterlijk even het licht uit gaat. Tijdens heel slecht weer wordt 1 van je spelers en een toeschouwer geraakt door de bliksem.

  Ver van je bed? Vaak wel, maar dit kan opeens heel dicht bij komen. Aangehaalde voorbeelden zijn namelijk in een (recent) verleden  meegemaakt door trainers verbonden bij de Zinkwegse Boys. En wat moet je dan doen?

  Hopelijk is hiermee de noodzaak aangekaart van ‘EHBO langs de lijn’.

  Graag faciliteren we dit als club en bieden we op donderdag 13 en donderdagavond 27 januari 2022  de mogelijkheid aan om dit officiële Oranje Kruis-certificaat te behalen op kosten van de club. Gelet op de restricties vanwege de Covid19-pandemie, verzorgen we deze cursus in een groepsgrootte van 5 deelnemers en plannen we door in de periode half januari -haf februari 2022.

  Omdat je als trainer niet altijd overal tegelijk kan zijn, willen we deze cursus ook aanbieden aan ouders die langs de lijn staan te kijken. Zo zorgen we er met elkaar voor dat er een veilig sportklimaat (VSK) wordt gerealiseerd voor onze jongens en meisjes. Welke ouder is hier geen voorstander van?

  Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

  - reanimatie voor zowel volwassen als kinderen

  - gebruik van het AED-apparaat.

  - het beoordelen en behandelen van sportletsel

  - stoornissen in het bewustzijn

  - stoornissen in de ademhaling en circulatie

  - uitwendige wonden, spieren, peesletsels, botten en gewrichten.

  Iedereen leert om met de complete verbanddoos te werken met de verband- en hulpmiddelen. Geef je hieronder je beschikbaarheid op voor de basiscursus (2 avonden van 3 uur) EHBO langs de lijn.  Aanmelden via dit formulier tot uiterlijk 20 november a.s. zolang de voorraad strekt op basis van volgorde inschrijving.

   

  Met sportieve groet,

  Pim, Rick, Martin en Eelco

  Jeugdafdeling vv Zinkwegse Boys

   

  Aanmelden basiscursus 'EHBO langs de lijn'